Nordre Aker Budstikke

Han mener flere bussjåfører tråkker litt vel hardt på gasspedalen

Buss 54 kjører via Frysjaveien på Kjelsås, bussen på bildet er tilfeldig valgt onsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Dette føles ikke som noen trygg skolevei, det mangler også fortau her, ifølge Jon Annar Berntsen. Men det er ikke bare store busser i veien, men også anleggstransport.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2018 kl 07:28

BREKKE: – I Frysjaveien 44-62 opplever jeg at bussen ofte kjører alt for fort og det er også i dag anleggsvei for Oset-utbyggingen, lastebilene på vei til Oset kjører inn mot oset (journ. anm. Oset Vannbehandlingsanlegg) i fra Frysjaveien, skriver beboer i nabolaget, Jon Annar Berntsen, i en mail til lokalavisa.

Fulle lastebiler kjører ut i Maridalsveien, lenger opp. Alt i sammenheng med at Oset Vannbehandlingsanlegg er under utvidelse.

Buss 54 kjører inn Frysjaveien, fra Kjelsåsveien, på vei til Tjuvholmen.

– Her er det 30 km/t fartsgrense, og det kommer store kjøretøy i begge retninger. Veien er også skolevei, men dette føles ikke som noen trygg skolevei, opplever jeg. Det mangler også fortau. Det virker som flere av bussjåførene bruker den «lange» strekningen til å få mest mulig fart, sier Berntsen videre.

Som også synes anleggstrafikken til Oset generelt har økt, siden i sommer.


Nordre Aker Budstikke har tatt en tur i veien, og det er ikke god plass hvis buss og bil, eller kanskje lastebil og bil skal passere hverandre, og særlig dårlig plass med barn på siden av veien i tillegg.

Ruter

Ruter svarer følgende om saken:

– Vi har ikke fått spesielt mange klager på denne linjen. Vi får noen klager i løpet av året på kjørestil, og alle disse meldes videre til operatørene som kjører på linjen, slik at de kan følge opp sjåførene direkte, forteller pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

Han legger til:

– Vi skal melde inn henvendelsen og følge opp linjen spesielt.


Oset Vannbehandlingsanlegg ligger på Kjelsås ved Maridalsvannet, Oslos drikkevann, og det graves/sprenges blant annet i fjellet for å få plass til flere rentvannsbassenger, inne i fjellet. Dette bildet fra tidligere i år. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Oset Vannbehandlingsanlegg

Det er Vann- og avløpsetaten som er prosjektleder for utbyggingen av Oset Vannbehandlingsanlegg på Kjelsås, ved Maridalsvannet.

– Har anleggstransporten økt i de siste månedene?

– Siden i sommer har anleggstrafikken økt merkbart. I juni ble det kjørt ut ca. 1.800 steinlass, i august rundt 2.500 lass og i september rundt 2.200 lass. Antall lass varierer fra dag til dag, og er avhengig av blant annet fjellkvalitet, sikringsbehov og behov for tetting av fjellet ved injeksjon. Noen dager kan den være nødvendig å kjøre ut 150 lass med stein, forteller Jan Kopperstad, prosjektsjef for rentvannbassengene ved Oset Vannbehandlingsanlegg.

Ifølge fremdriftsplanen skal den intensive steintransporten avsluttes før sommeren 2019.


– Så snart sprengningsarbeidene fullføres påbegynnes betongarbeidene. Dette innebærer at det blir mindre anleggstrafikk, men innkjøring av betong, armering og øvrige materialer er nødvendig. Steintransport skjer i hovedsak mellom kl. 06.00 og 22.00. Noe innkjøring av lastebiler skjer før 06.00. Det er behov for levering av sprøytebetong om natten. Sprøytebetong leveres med rundt ett lass per time, forklarer Kopperstad videre.

Og det har vært henvendelser også til bydelsoverlegen i Nordre Aker, i forbindelse med kjøretider. Kopperstad forteller videre at det derfor er avtalt et møte med bydelsoverlegen om dette, i uke 44.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...