Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Mottar pris for arbeidet:

Han satser på de som andre har gitt opp

En ny sjanse, det gir han tidligere rusmisbrukere, Chris Klemmetvold (til høyre) Foto: PRIVAT

Gründeren Christ Klemmetvold har erfaring fra å krysse den Iberiske halvøy på rulleskøyter, vandre rundt i Andesfjellene i bare sandaler, han har vært sauegjeter, kulturarbeider, potetplukker, butikkspion og jobbet ved aldershjem.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2016 kl 10:55

OSLO: – Et snilt, lite selskap anerkjennes for å ansette folk med rusbakgrunn.

Det var overskriften på pressemeldingen fra JCI Innovation, i anledning av at TOYP-prisen – Ten Outstanding Young Persons – deles årlig ut til en person i Oslo-regionen som har bemerket seg særlig innenfor ungt lederskap.

Prisen

Prisen deles ut av JCI Innovation, en organisasjon bestående av unge og engasjerte mennesker og som arbeider for personlig utvikling gjennom praktisk ledertrening. Prisen har vært utdelt i over 30 år.

Og i år til Chris Klemmetvold, som er gründer av Medarbeiderne AS, som brenner for følgende.

– Alle mennesker skal ha mulighet til verdig liv gjennom arbeid og selvrealisering.

Og nettopp det gründer Chris Klemmetvold ville gjøre noe med, da han startet Medarbeiderne AS. Som siden 2011 har arbeidet med å skape arbeidsplasser og en fremtid for personer med rusbakgrunn.

Det ideelle selskapet henter glass- og metallemballasje fra bedrifter og husstander for å skape arbeidsplasser for tidligere rusavhengige.

Christ Klemmetvolds arbeid har blitt lagt merke til. Foto: PRIVAT

Nordre Aker Budstikke har tidligere også fortalt om Medarbeiderne AS, og om Jonas (26), tidligere rusmisbruker og som nettopp fikk en ny sjanse gjennom selskapet.

– Hos oss rekrutteres folk basert på glimt i øyet, engasjement, talent og lojalitet. Ikke med bakgrunn i CV og mastergrader, ifølge Medarbeiderne og den tidligere saken i Nordre Aker Budstikke.

Videre fra JCT Innovations pressemelding.

Holdning

– Historien om Chris Klemmetvold er ikke en historie om et supermenneske med evner langt over det du og jeg måtte ha. Han er egentlig ikke så ulik deg. Han skiller seg imidlertid ut på ett område som danner grunnlaget for hans suksess: Holdning.

Videre.

– Dette kan best summeres opp med hans egne ord: Jeg klarer ikke alltid det jeg prøver på, men så gir jeg også hundre prosent for ting de fleste andre ikke kunne tenke seg å finne på.

Denne holdningen har vært styrende for Chris, i en alder av bare 31 år, har hatt vært gjennom godt over gjennomsnittet med spennende opplevelser.

Allsidig

– Å krysse den Iberiske halvøy på rulleskøyter eller den gangen jeg rotet meg bort i Andesfjellene kun iført sandaler, svarer Chris på spørsmålet om det mest spennende han kanskje har gjort så langt i livet.

Chris er utdannet innen samfunnsfag fra NTNU, er gründer, sosial entreprenør og freelance foredragsholder med mer enn 200 foredrag bak seg.

– Han har også arbeidet som sauegjeter, på et kulturkontor, som potetplukker, som butikkspion, på aldershjem, som taktekker og som blikkenslager, fortelles det videre fra pressemeldingen..

– Endret andre menneskers liv

Videre om hvorfor Chris vinner JCI Innovations TOYP-pris 2016.

– Fordi han, gjennom sitt sosiale engasjement, har bidratt til å endre andre menneskers liv ved å være gründer og daglig leder av selskapet Medarbeiderne AS, ifølge pressemeldingen.

Som vinner av JCI Innovation sin TOYP-kåring, kvalifiseres Chris til nasjonal TOYP-konkurranse der han konkurrerer mot kandidater fra JCI sine 13 andre lokalforeninger. Vinneren av nasjonal TOYP-kåring går videre til den endelige internasjonale kåringen der hvert av JCI sine 127 medlemsland stiller med sin kandidat.

LES OGSÅ ANDRE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...