ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Handelsstanden i Oslo angrer på nedstengingsutspill

Da Oslo kunngjorde nye koronatiltak og stengte butikker fra tirsdag, svarte Oslo Handelsstands Forening (OHF) med å kreve stenging også i nabokommunene. Den uttalelsen ble for kraftig, sier en angrende administrerende direktør Bjørn Næss i OHF. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Da Oslo kunngjorde nye koronatiltak og stengte butikker fra tirsdag, svarte Oslo Handelsstands Forening (OHF) med å kreve stenging også i nabokommunene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2021 kl 09:26

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: – Da beskjeden kom om at alle butikker og serveringssteder må stenge ned i to uker, opplevdes dette dramatisk, og jeg ble jeg rett og slett så frustrert at ordbruken ble for kraftig, skriver administrerende direktør Bjørn Næss i OHF i en beklagende epost til NTB.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) opplyste søndag om de nye tiltakene, som blant annet betyr nedstengingen for deler av handelsbransjen fra tirsdag og fjorten dager framover.

Årsaken er høye smittetall, der en stor andel er den mer smittsomme muterte koronavarianten fra Storbritannia.

«Dramatisk»

Det er bare varehandelen som stenges, opplyste Oslo kommune til NTB søndag.

ANNONSE

Det betyr at serviceyrker som driver etter allerede strenge, nasjonale smitteverntiltak, som blant annet frisører og andre virksomheter med én-til-én-kontakt, ikke rammes.

Oslo Handelsstands Forening understreker at deres argument hele tiden har vært at handel og servering bør holde åpent og med godt smittevern «slik butikkene og restaurantene har vist at de klarer».

– Innstramningene for handel og servering i Oslo er dramatiske. Vi er nå fortvilet over den urettferdige konkurransevridningen dette fører til, og ikke minst økningen i mobilitet dette gir, sier Næss.

ANNONSE

Frist for å avgi stemme er dessverre utløpt.

Klikk her for å se resultatet

Milliardtap

– Vi må gi Osloborgerne mulighet til å handle i egen kommune og mener dette bør løses ved at handel og servering i Oslo får holde åpent, fortsetter han.

Ifølge Virke har nedstengningen av kjøpesentre og butikker i Oslo-regionen hittil i år kostet handelsbransjen milliardbeløp.

– For hele Østlandet er omsetning på mellom to og tre milliarder kroner tapt eller flyttet på, sier direktør for handel Harald J. Andersen i Virke til Dagens Næringsliv.

(©NTB)

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE