Nordre Aker Budstikke

Ebbe Hartz etter ulykke i marka:

– Håper virkelig jeg kan vise meg verdig en sånn lojalitet

Ebbe Hartz på sykehuset, og hundene Viking og Driva. Eieren er rørt over Vikings lojalitet. Foto: Privat

Da hundekjøreren ble slått bevisstløs etter en ulykke på treningstur, ble hunden ved eierens side: – Fristelser til tross, Viking flyttet seg ikke fra min side, sier Ebbe Hartz.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Ebbe Hartz og familien driver med hundekjøring, og har to greystere. Greyster er en norsk blandingshund der vorstehhund er iblandet greyhound for å oppnå en hurtig hundetype med god utholdenhet, og brukes i hundespannkjøring av trekkhundmiljøet.

Denne uka delte Ebbe en spesiell historie på en Facebook-side for hundeeiere, og som avisa har fått tillatelse til å dele med leserne.

Ebbe var utsatt for en ulykke i marka da han på treningstur. Hunden Viking var lojal og forlot ikke eieren:

«Viking, min helt! Man kan bli rørt av mindre enn hundenes lojalitet til oss. I går skadet jeg meg på trening. Viking var meg, i bånd, men ble da fri...»

Ebbe skriver at han også må ha mistet bevisstheten i ulykken.


«I rundt en halvtime lå jeg på bakken før jeg fikk ringt, og fikk hjelp (og på sykehus, hvor jeg ligger nå).»

Han forteller videre at det var nok av fristelser for en hund med god nese:

«Vi var på ett sted fullt med duftene rådyrtråkk, og et lite vann med masse ender. Disse fristelser til tross, Viking flyttet seg ikke fra min side. Han gikk rundt meg og passet på meg, og slikket meg våken. Håper virkelig at jeg kan vise meg så verdig til en sånn lojalitet, og gjengjelde på rett måte. Jeg er så glad i min myke, milde kjempe Viking.»

Senere denne uka tok Nordre Aker Budstikke igjen kontakt med Ebbe, som kan fortelle at han nå har kommet hjem fra sykehuset, og ting går litt bedre. Ikke minst var det viktig for Ebbe å komme hjem til hundene. Han sier til avisa at nå er det viktig å bli frisk fort for Viking og den andre greysteren, Driva, venter valper om få uker.

Ebbe Hartz’ greystere Viking og Driva. Driva venter valper om kort tid. Foto: Privat


– Da blir det nok mye liv her! sier Ebbe til avisa.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...