ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Har bestemt seg om dørene på T-banen

Dørene på hovedstadens T-baner har åpnet seg automatisk av smittevernhensyn. Det fører imidlertid til slitasje. Foto: Christian Fredrik Borg

Fra fredag 5. november går T-banen tilbake til manuell døråpning, og de reisende må igjen trykke på knappen for å åpne dørene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2021 kl 12:50

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Automatisk åpning av alle dører på alle stasjoner ble innført som ett av mange smitteverntiltak for å unngå kontaktsmitte under pandemien.

Det skriver kollektivselskapet Ruter i en pressemelding torsdag.

Ifølge selskapet er det ikke lenger smittevernfaglig begrunnelse for dette tiltaket lenger. T-banen går derfor tilbake til normal praksis med at dørene må åpnes av de reisende på stasjonene.

– Det blir nok en overgang for de reisende, men vi tror kundene raskt vil venne seg til at de må tykke på knappen igjen, sier pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

ANNONSE

Normalt åpnes dørene på T-banen rundt åtte millioner ganger årlig. Nå går vi mot en kaldere tid på året, og når ikke alle dørene lenger åpnes automatisk på alle stasjoner, så bidrar det til at det ikke blir så store temperaturforskjeller om bord på T-banen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE