ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Har du lagt merke til disse?

Det er ikke vanlige fuglekasser, og Bymiljøetaten ber om at kassene får være i fred. Foto: Kristin Tufte Haga

Det er ikke vanlige fuglekasser, som er hengt opp i noen av trærne i området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2021 kl 17:32

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

MARKA: I området ved Sognsvann henger det noen kasselignende installasjoner i noen trær. Men det er ikke vanlige fuglekasser, forteller seksjonssjef i Nordmarka i Bymiljøetaten, Knut Johansson:

– I disse «mutasjonstider» kan jo dette se ut som fuglekasser til noe vi ikke har sett før. Men slik er det ikke, kassene er til våre eneste flygende pattedyr vi møter i Sognsvannsområdet, nemlig flaggermus. Så dette er ynglekasser til flaggermusene. Men flaggermusene er insektspisere og går i dvale om vinteren så de dukker ikke opp igjen før til sommeren.

Han forteller ellers at egnede steder for flaggermus kan være låver, uthus, hule trær og lignende.

– Men hule trær er mangelvare og uthusene er med tiden lite utformet med tanke på å gi trygge oppholdssteder for spesielt flaggermus og svaler. Langs Ankerveien sør for Sognsvann finnes det flere kjempestore osper med hull etter greiner som har tørket og råtnet bort fra stammen, og der er det også naturlige plasser for flaggermusa. Men de setter pris på litt ekstra hjelp med noen kasser på steder med mye insekter på sommeren. Men for all del – la kassene være i fred så de ikke skremmes bort når de er der om sommeren, oppfordrer Johansson.

Slik ser de ut: En flaggermus blir tatt hånd om ved Norsk zoologisk forenings flaggermusmottak i Nittedal, som tar imot skadede flaggermus. Bildet er en illustrasjon. Foto: Heiko Junge / NTB

ANNONSE

Nyhetsbrev

Få nyheter fra Nordre Aker Budstikke rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE