ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Har du ønsket deg t-bane om natta? Derfor er det ikke mulig

T-bane hjem om natten i helgene hadde vært en god idé, mener flere. Men det er det ikke, ifølge byrådet. Foto: Christian Fredrik Borg (illustrasjonsfoto)

Byråd Sirin Stav (MDG) sier at det er praktiske årsaker til at et nattilbud med t-banen er vanskelig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Det er Akersposten som har spurt miljø- og samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG) om hvorfor det ikke kan kjøres t-bane om natten i helgene.

I et leserinnlegg i avisen er det nemlig etterlyst et t-banetilbud om natten i helgene.

Flere har i etterkant reagert på dette og spurt om hvorfor ikke t-banen kan ha et tilbud på linje med nattbussene, som kan bringe de unge trygt hjem fra sentrale Oslo. Selv om nattbussene dekker store deler stasjonene på t-banenettet, er eneste alternativ for andre en kostbar tur med taxi, med ansamlinger i sentrum, skriver avisen.

Akersposten har spurt byråd Stav om byrådet vil ta et slikt initiativ for å skape et utvidet tilbud for unge voksne som er på byen i helgene.

ANNONSE

Svaret fra byråden kan kort oppsummeres som et «nei».

Byråd for miljø- og samferdsel i Oslo Sirin Hellvin Stav (MDG). Foto: Christian Fredrik Borg

– For at vi skal kunne opprettholde kollektivtilbudet må det gjennomføres jevnlig vedlikehold på infrastruktur som vogner, skinner og tuneller. Dette arbeidet foregår på natten mellom klokken 01.30 og 04.45m sier Stav til avisen.

Hun sier også at det må tas hensyn til at trikk og T-bane genererer støy som kan være belastende på nattestid og at et utvidet tilbud gir økte kostnader.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE