ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Har du tips om hvem som kan ha gjort dette?

Hundrevis av "nye" juletrær dumpet forskjellige steder i bydelen. Foto: PRIVAT

Hundrevis av usolgte juletrær dumpet forskjellige steder i Nordre Aker. Vet du noe?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.12.2016 kl 09:27

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Tidligere denne uken fortalte Nordre Aker Budstikke om rundt 150 juletrær - tilsynelatende usolgte "nye" trær - som var blitt dumpet på Låkeberget utfartsparkering i Maridalen, få dager etter julaften.

Les hele saken her.

Da avisen delte saken på facebook, kom det flere kommentarer og bilder fra lesere som har observert lignende dumping andre steder i Nordre Aker. Avisen kjenner også til at både politi og Bymiljøetaten er varslet om dumping av "nye" juletrær rundt omkring.

Annet sted i Maridalen er det også funnet fakkelbokser og sekker med nett, sammen med usolgte juletrær.

Smittefare?

– Disse trærne kan også føre med seg smitte. Vi bønder har strenge krav på oss, om hva vi kan tilføre av biomasse utenfra dalen, kommenterer beboer på gård i Maridalen på nab.no facebookside.

ANNONSE

Noen dager senere skrev også Østlandssendingen om saken, og da var det oppdaget enda flere "nye" juletrær dumpet i Maridalen - mange hundre stykker.

Nordre Aker Budstikke kjenner til antall dumpede usolgte juletrær er opp mot 600 - 700 trær.

Rydder

Seksjonssjef i Bymiljøetaten, Trond Enkerud, forteller at problemstillingen med juletreselgere som dumper usolgte trær, ikke er ny.

– Nei, men hvor mange trær som blir dumpet, varierer fra år til år. Vi gjør som vi pleier, ved henvendelser om dumpede trær - rydder opp. Der det er spor etter hvem som kan ha dumpet trærne, tar vi kontakt og krever erstatning for oppryddingen, forteller Enkerud.

Leier og låner grunn

Det selges juletrær fra mange forskjellige steder i hovedstaden og i Nordre Aker. Noen juletreselgere har avtaler med kommunen selv, andre leier fra andre grunneiere.

ANNONSE

– Det er beklagelig at folk velger denne type løsning for å kvitte seg med usolgte juletrær. Det er mulig å levere de usolgte juletrærne ved avfallsstasjoner, men det koster jo noe for næringsdrivende, sier Enkerud.

Har du sett noe?

Som oppfordrer folk til å tipse.

– Har noen sett noe, tips om hvem som kan ha dumpet usolgte juletrær rundt omkring, så ta gjerne kontakt med oss, postmottak@bym.oslo.kommune.no, sier Enkerud.

Les også:

ANNONSE

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE