Nordre Aker Budstikke

Har du tips om hvem som kan ha gjort dette?

Hundrevis av "nye" juletrær dumpet forskjellige steder i bydelen. Foto: PRIVAT

Hundrevis av usolgte juletrær dumpet forskjellige steder i Nordre Aker. Vet du noe?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.12.2016 kl 09:27

NORDRE AKER: Tidligere denne uken fortalte Nordre Aker Budstikke om rundt 150 juletrær - tilsynelatende usolgte "nye" trær - som var blitt dumpet på Låkeberget utfartsparkering i Maridalen, få dager etter julaften.

Les hele saken her.

Da avisen delte saken på facebook, kom det flere kommentarer og bilder fra lesere som har observert lignende dumping andre steder i Nordre Aker. Avisen kjenner også til at både politi og Bymiljøetaten er varslet om dumping av "nye" juletrær rundt omkring.

Annet sted i Maridalen er det også funnet fakkelbokser og sekker med nett, sammen med usolgte juletrær.

Smittefare?

– Disse trærne kan også føre med seg smitte. Vi bønder har strenge krav på oss, om hva vi kan tilføre av biomasse utenfra dalen, kommenterer beboer på gård i Maridalen på nab.no facebookside.


Noen dager senere skrev også Østlandssendingen om saken, og da var det oppdaget enda flere "nye" juletrær dumpet i Maridalen - mange hundre stykker.

Nordre Aker Budstikke kjenner til antall dumpede usolgte juletrær er opp mot 600 - 700 trær.

Rydder

Seksjonssjef i Bymiljøetaten, Trond Enkerud, forteller at problemstillingen med juletreselgere som dumper usolgte trær, ikke er ny.

– Nei, men hvor mange trær som blir dumpet, varierer fra år til år. Vi gjør som vi pleier, ved henvendelser om dumpede trær - rydder opp. Der det er spor etter hvem som kan ha dumpet trærne, tar vi kontakt og krever erstatning for oppryddingen, forteller Enkerud.

Leier og låner grunn

Det selges juletrær fra mange forskjellige steder i hovedstaden og i Nordre Aker. Noen juletreselgere har avtaler med kommunen selv, andre leier fra andre grunneiere.


– Det er beklagelig at folk velger denne type løsning for å kvitte seg med usolgte juletrær. Det er mulig å levere de usolgte juletrærne ved avfallsstasjoner, men det koster jo noe for næringsdrivende, sier Enkerud.

Har du sett noe?

Som oppfordrer folk til å tipse.

– Har noen sett noe, tips om hvem som kan ha dumpet usolgte juletrær rundt omkring, så ta gjerne kontakt med oss, postmottak@bym.oslo.kommune.no, sier Enkerud.

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...