Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Har funnet frem skiltene igjen – skal redusere konfliktnivået

Delveienskiltet ved Brekke, inngangen til Maridalen. Foto: STATENS VEGVESEN

Nå er skiltet på plass igjen ved Brekke og Maridalen. – Målet med «Del veien»-kampanjen er å redusere konfliktnivået, ifølge Statens Vegvesen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.04.2016 kl 15:39

BREKKE/MARIDALEN: Våren 2015 ble rundt 160 Del Veien-skilt satt ut rundt omkring i Norge, i forbindelse med kampanje om å bevisstgjøre blant annet syklistenes tilstedeværelse langs veien.

Maridalen og Sørkedalen var to steder hvor skiltene ble prøvd ut først. Etter hvert, så ble altså resten av skiltene plassert ut andre steder i landet også.

Så er skiltet satt opp igjen. Foto: TOM SÆLAND

LES OGSÅ: Her er kartet som foreslår hvor det er best med romantiske dater!

– Mer hensyn

– Med kampanjeskilt langs veien treffer vi folk akkurat når de kjører eller sykler, altså når de utfører den atferden vi ønsker å påvirke. Vi håper skiltene kan bidra til at både bilister og syklister tar mer hensyn til hverandre, søker blikk-kontakt og gir tydelige tegn, sa Signe Gunn Myre, prosjektleder i Statens vegvesen i forbindelse med kampanjen.

Her kan du lese hele saken fra i fjor om skiltene.

LES OGSÅ: Hopplafolket - med treningsgleden i fokus!

– Redusere konfliktnivået

Målet med «Del veien»-kampanjen er å redusere konfliktnivået og forebygge at det ikke skjer alvorlige ulykker. Aggresjonen oppstår ofte når bilister føler de blir hindret, og når syklister opplever å bli sneiet. Ulykkene skjer når syklister blir oversett,» står det videre i forbindelse med kampanjen.

LES OGSÅ: Snart 10 år siden bystyret vedtok sykkelvei her

Opp igjen

Fredag 22. april var skiltet igjen på plass.

Håvard Vikheim, pressekontakt Statens Vegvesen, forteller:

– Disse skiltene er jo en del av nevnte kampanjer. Og kampanjene vil bli kjørt med intervaller.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...