Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Har funnet opp en enklere og rimeligere måte å filme ekstremsport

Wiral er (f.v.) Simen Tinderholt, Andrea Holvik Thorson, Øivind Aabye, Børge Myran, Emilie Aabakken. Foto: TORBJØRN BUVARP

Studentbedriften Wiral, med Emilie Aabakken fra Nordberg, tilbyr filmopptak for ekstremsportentusiaster i områder der droner ikke kommer til. Nå kan de vinne studentinnovasjonspris.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2016 kl 16:05

TRONDHEIM: Siden januar i år har student-team fra hele Midt-Norge utviklet sine bedriftsideer og finpusset sine forretningsplaner. De fire finalistene i Venture Cup Midt-Norge er DAAL (vindstøyskjerming), Wiral (kabelbasert actionfilming), BlueBird (forenkling av smartteknologi) og Sevendof (flygende vinge).

Deltakerne konkurrerer i to prisklasser. Hovedklassen er åpen for alle studenter. Entreprenørklassen er for studenter med studiespesialisering i entreprenørskap på masternivå. 6. oktober kåres den beste fra hver klasse på prisarrangementet Innovator i Studentersamfundet i Trondheim. De vinner 70.000 hver, og går videre til å representere Midt-Norge i den nasjonale finalen i Bergen 21. oktober.

Nye muligheter for amatørfilming

Slik presenteres studentbedriften Wiral, som gir nye muligheter for amatørfilming:

«Har du sett opptak der kamera følger snowboardkjøreren gjennom luften over hoppkanten, eller sveiper over hodet på tusenvis av publikummere under en live-konsert? Wiral sin løsning muliggjør at også du kan filme slike actionscener, der droner ikke kommer til, til en overkommelig pris.

Fritidsaction som klatring, rafting og sykling innebærer hindringer som trær eller folkemengder, som gjør at opptak med droner både er upraktisk, farlig eller rett og slett ulovlig. Wiral tilbyr en kabel-løsning (cable cam) gjør det mulig for folk flest å skape filmopplevelser som gir seerne frysninger uten å måtte investere for mye verken tid eller penger.»

– Cable cam-systemer har til nå vært et verktøy forbeholdt svært profesjonelle produksjoner. Prisen er gjerne sekssifret og det går med mange timer på å sette det opp, forteller Emilie Aabakken.

Testet av downhill-syklister

Hun er fra Nordre Aker og er markedssjef i Wiral.

– I Wiral tilbyr vi en et enkelt og kompakt system som vil utfordre eksisterende systemer på både pris, vekt og brukervennlighet, sier hun.

Gjennom et team av entusiaster for både teknologi, film og ekstremsport har Wiral utviklet en løsning som nylig er testet av blant andre padlere og landslaget i downhillsykling.

– Testresultatene viser at filmene får den ekstra wow-faktoren vi alle ønsker. Med på laget er også en tidligere profesjonell downhillsyklist samt en tekniker som har bygget racerbiler på fritiden, sier Emilie.

Wiral består av: Emilie Aabakken (Nordberg), Andrea Holvik Thorson (Bergen), Øivind Aabye (Røa), Eivind Sæter (Sunnmøre) og Simen Tinderholt (Andebu).

Slik presenteres Wiralcam på selskapets Facebook-sider:

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...