Nordre Aker Budstikke

Har gått i tolv år – Ivar (87) er turdebutant

TURGLADE: Torill Sørlie, Annie Johnsrud, Anne Lise Nicolaysen og Ivar Barli synes Kjelsås 60 pluss er veldig godt tilbud i nærmiljøet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Turgruppa 60 pluss møtes på Kjelsås hver mandag, og har plass til flere! I løpet av våren blir det dessuten et storstilt jubileumsarrangement på Myrerjordet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: – Jeg har jo løpt noen maraton, det siste da jeg var 60, så helt fersk er jeg jo ikke, sier Ivar Barli (87).

Det var et helmaraton på Honolulu, med Grete Waitz. Dessuten har han løpt Nimila, og gått Birken en rekke ganger.

– Men hvor mange husker jeg ikke, smiler Barli.

Som innflytter fra Ski til Grefsenkollen, har Barli funnet glede i Kjelsås 60 pluss. Det er tredje gang han er med på tur med trimgruppa, som møtes hver mandag og går turer i nærmiljøet, eller reiser andre steder i Oslo.

LES OGSÅ: Trær ramler ned: – Utrygt å gå langs Akerselva

Tilbud for inaktive eldre over hele byen

– Det er et tilbud til inaktive eldre over 60 år, sier turleder Anne-Britt Nilsen. 60 pluss organiseres av Oslo Idrettskrets og har 45 grupper fordelt rundt i hele Oslo.

På Kjelsås er turene et samarbeid mellom Kjelsås IL og Nordre Aker Røde Kors.

Litt avhengig av været, er det mellom 40 og 60 personer som møter opp på de ukentlige turene, som hadde sesongstart mandag 13. april, i litt sur vind, men med strålende solskinn. På det meste har 70 over 60 år vært med å gå.

– Vi har med flere turledere hver gang, som har forberedt ulike turlengder. Deltakerne velger hvor langt de vil gå, ut fra ferdigheter og form. Underveis stopper vi og spiser felles lunsj, forteller Nilsen.


LES OGSÅ: BI-studentene har ikke løpt så rakst på mange år: Nær ved å bryte 14 år gammel «Bergen-forbannelse»

Har gått i 12 år

60 pluss har vært aktive på Kjelsås siden 2003, mange har vært med siden starten. Roar Tryggan fra Grefsen er en av de reflekskledde turlederne. Han har vært med i fem år, og har bare godord å si om tilbudet.

– Dette er et veldig trivelig og sosialt samlingssted, sier han, og oppforder alle seniorer som vil møte andre, og bevege på seg, til å møte opp på mandagsturene.

13. april gikk turen i nærmiljøet; fra Oset og videre langs Akerselva, og helt ned til byen for dem som ønsket det, eller en kortere trasé for dem som syntes det holdt. Utover våren blir det turer til blant annet Bygdøy, Frognerparken og Ekeberg (se faktaboks for sted og datoer).

LES OGSÅ: Hvem blir best i Nordre Aker? Kjelsås, Lyn og Skeid klare for «Trikkeligaen»

Røde Kors-jubileum 11. mai

– Og 11. mai klokka 11 blir det stort jubileumsarrangement på Myrerjordet i forbindelse med 150-årsjubileet til Norges Røde Kors, forteller Anne-Britt Nilsen.

Da kommer ordfører Fabian Stang på besøk for å avduke «samtalebenken» med navnet den røde benken. Jane Dreyer fra Oslo Idrettskrets skal kjøre et fells trimprogram, og 140 barn fra bydelens barnehager blir også med.

– Da håper vi så mange som mulig finner veien til Myrerjordet, inviterer Nilsen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...