Nordre Aker Budstikke

Har ikke gitt opp tennishallen

Det er over de nederste banene at Grefsen Tennisklubb ønsker seg hall. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Politikere og Bymiljøetaten kom for å titte på tennisanlegget på Disenjordet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2018 kl 12:29

GREFSEN: Kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) var nylig på rundtur i Nordre Aker. Hun stoppet blant annet innom Sogn Bad, Kringså idrettspark og Frysja kunstsenter. Under befaringen var det også lagt inn et stopp hos Grefsen Tennisklubb på Gransjordet.

Rina Mariann Hansen besøkte tennisklubben i forrige uke.

Daglig leder i tennisklubben, Lance Morgas, ga de fremmøtte en status for klubben. Han fortalte at antall medlemmer varierer i løpet av året – om vinteren er det kun de to banene i bobla som blåses opp for sesongen, som er tilgjengelige. Bobla tas ned igjen på vårparten.

Vår, sommer og høst er det flere baner å bruke, da har klubben tilsammen syv utendørsbaner – to grusbaner og fem såkalte hard court-baner.

– Her trener barn, unge, voksne og eldre tennis. I dag tidlig var blant annet en dame på 85 år her og spilte tennis. Totalt er det mellom 400 og 460 medlemmer, avhengig av sesong. Nå har vi også venteliste.


Klubben arrangerer blant annet klubbmesterskap for juniorer og voksne, juniorcamps i skoleferiene og sommercamps for barn og ungdom.

Trenger midlertidig bruksrett

Daglig leder og hovedtrener Lance Morgas (foran), med Patrick Valeur og Paal Olafsen fra styret, bak.

Under befaringen med byrådsavdelingen og Bymiljøetaten, ble det også orientert om at klubben planlegger rehabilitering av de øvre banenene i anlegget, for en oppgradering til tidsmessig krav og standard.

– Dette er nødvendig, da dagens to grusbaner er mer enn 40 år gamle, er nedslitt og drenerer ikke etter regn. Våre to hard court-baner er mer enn 30 år, og er rene betongbaner uten demping. Dette gir en del unødvendige belastningsskader, utdyper nestleder i klubbens styre, Paal Olafsen.

De øvre tennisbanene, som Grefsen tennisklubb vil rehabilitere, men de trenger en avtale med Oslo kommune først. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


I tillegg er oppgradering viktig for tennisskolens 200 barn og ungdom, og klubbens 250 andre medlemmer for å få banedekker som muliggjør raskere bruk etter regn, opplyser Olafsen. De planlagte nye kunstgrusbanene er spillbare rett etter regn og vil gi betydelig mer spilletid i den korte utendørssesongen.

– For godkjenning mot offentlige støtteordninger kreves det midlertidig bruksrett og/eller leieavtale med kommunen. Dette arbeidet har gått tregt, men med ukens befaring fra Oslo kommune, tror vi dette arbeidet nå bedre koordineres og forseres. Tiltaket med rehabilitering av baner er klubbens topp prioriterte prosjekt, legger Olafsen til.

Fra de øvre delene av tennisanlegget.

Han summerte også historien om den planlagte tennishallen, som klubben ønsker å bygge over de nederste banene på Gransjordet (Disenjordet).

En hall klubben håpet på å få dispensasjon til å sette opp uten reguleringsplan. Dispensasjonen ble gitt, for senere å bli endelig avslåt av Kommunaldepartementet.


– Men vi har ikke gitt opp hallen. Vi vil gå for en regulering, sa også Olafsen.

Flertall på Rådhuset

De nedre tennisbanene. Det er her grefsen tennisklubb ønsker å søke omregulering for å kunne bygge ny hall. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Naboer til Disenjordet protesterte på den planlagte tennishallen, da klubbens planer ble kjent. De samlet blant annet inn mer enn 300 underskrifter, et såkalt innbyggerinitiativ, om ny reell byggesaksbehandling av hallen, og at en ny hall ikke kunne bli satt opp på dispensasjon. Kun Rødt støttet beboerne da saken var oppe i bystyret.

Fylkesmannen og Kommunaldepartementet

I begynnelsen av januar 2017, mottok Plan- og bygningsetaten brev fra Fylkesmannen, som ville ha en ny gjennomgang av ny og permanent tennishall på Disenjordet.

I brevet fra Fylkesmannen sto det blant annet:


«Saken vil bli vurdert i sammenheng med klage over rammetillatelse oversendt av Oslo kommune 7. noveber 2016. Det varsles med dette at dispensasjonsvedtaket kan bli omgjort.»

Fylkesmannen avgjorde så at vilkårene for å innvilge dispensasjon i byggesaken, ikke var tilstede.

Så påklaget tennisklubben avgjørelsen til Kommunaldepartementet, som etterhvert sa seg enig med Fylkesmannen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...