Nordre Aker Budstikke

Byråden kom på besøk:

Har ikke skrinlagt kafé her

Avdelingsleder i Kulturetaten, Anne Olaissen og byråd for kultur og idrett, Rina Mariann Hansen (Ap) ved kunstsenteret ved Akerselva, på Kjelsås. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Men det trengs penger for å få realisert planene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2018 kl 15:12

KJELSÅS: – Det hastet med å legge nytt tak på det største bygget, det ble prioritert først. Men vi har på ingen måte lagt bort saken med en liten kafé på området, sier avdelingssjef i Kulturetaten, Anne Olaissen til Nordre Aker Budstikke.

Lokalavisa henger på byrådsavdeling for kultur, idrett, og frivillighet på befaring i bydelen, og stoppet ved Frysja Kunstsenter nedenfor Teknisk Museum og ved Akerselva.

Her er fortsatt håpet at det skal bli en kafé, Teknisk Museum ligger til høyre for Bygg 10, Akerselva til venstre. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bygg 10

Det blir en kort befaring på området, og etter besøk i kunstnerlokalene, viser Olaissen frem forslag til mulig bruk av det som er omtalt som Bygg 10, det grå huset lengst bort på plassen ved kunstsenteret.

Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt initiativet. Bygg 10 er beskrevet i mulighetsstudien på følgende måte:


«Et treetasjes trehus med underetasje i mur...Byggeår er ukjent, men er oppført en gang mellom 1925 og 1945...Det har lenge vært et ønske om å etablere en mindre cafe/kaffebar på stedet, og særlig tilknyttet galleridrift og atelier. En slik løsning vil trekke forbipasserende på skogstur, men også besøkende til Teknisk museum inn på området og gjøre senteret mer åpent for utenforstående.»

Det gamle huset - omtalt som Bygg 10, med vinterhage. Foto: KULTURETATEN

Vinterhage

Olaissen i Kulturetaten har ikke et konkret beløp å vise til, hva gjelder renovering av huset og tilrettelegging for en kafé i bygget. Hun nevner imidlertid to-tre millioner kroner som et mulig anslag.

Det er forskjellige mulige løsninger for bygget, men blant annet er vinterhage ved frontpartiet foreslått.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap), er enig i at det hadde vært hyggelig med en kafé på området.


– Det må jo eventuelt fremmes en sak på dette, så får vi se når og hvis det kommer en slik sak til behandling, sier hun, og forteller at hun selv ofte er på tur i området og langs Akerselva.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...