ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Har kjøpt private barnehager for 596 millioner kroner

Siden 2017 har Ap/SV/MDG-byrådet brukt 596 millioner kroner på å kjøpe private barnehager for å gjøre dem om til kommunale. Blant dem Lillo gård lunden barnehage på Storo i 2020. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB (illustrasjonsfoto)

De siste årene har byrådet i Oslo brukt nesten 600 millioner kroner på oppkjøp av ti private barnehager for å gjøre dem kommunale.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO/STORO: Siden 2017 har Ap/SV/MDG-byrådet brukt 596 millioner kroner på å kjøpe private barnehager, viser en oversikt fra finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG), skriver Vårt Oslo.

Venstres gruppeleder i bystyret, Hallstein Bjercke, sier han er rystet over kommunens pengebruk.

– Disse barnehagene fungerte godt i privat drift. Dette er ødsling av kommunens ressurser kun med ideologi som begrunnelse, sier Bjercke.

Finansbyråd Wilhelmsen skriver i et budsjettsvar til Venstre at byrådet har valgt å kjøpe barnehager for å sikre fremtidig kapasitet av viktig sosial infrastruktur.

– Når kommunen kjøper barnehagene betaler vi renter og avdrag, samt kostnader til forvaltning, drift og vedlikehold på egen investering, i stedet for å gi tilskudd til private barnehagedrivere, for at de skal få dekket sine finanskostnader, sier finansbyråden.

ANNONSE

Bjercke kaller dette er «planøkonomi i sin reneste form».

– Det er jo beviselig ikke behov for økt kapasitet. Bydelene varsler om at de har overkapasitet i barnehagene, og at de sliter med store kostnader på grunn av dette, sier Bjercke

Ingen av disse barnehagene ligger i Bydel Nordre Aker, men i 2020 ble Lillo gård lunden barnehage, som ligger på Storo i Bydel Sagene, kjøpt for 86,1 millioner kroner, viser oversikten fra byrådet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE