Nordre Aker Budstikke

Har kostet 100.000 bare i år

Bommen på Lofthus har igjen blitt utsatt for hærverk.

Ny bomarm og videoovervåking til tross; i april ble Lofthusbommen utsatt for grovt hærverk - igjen. Prislapp 30.000 kroner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2009 kl 14:36

LOFTHUS: Bommen på Mons Søviks plass ble utsatt for hærverk natt til lørdag 4. april klokken 03.00 av tre gjerningspersoner. Det var omfattende ødeleggelser på bommen, opplyser overingeniør Per Laudal i Samferdselsetaten, til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Hjemsøkt av hærverk

Fjernet

Flere naboer har den siste tiden kontaktet avisen, og fortalt at bomarmen ble fjernet i begynnelsen av april.

Det er ikke mer enn et par måneder siden en mer robust bom og et godt merket overvåkingskamera kom på plass, etter at den forrige ble ødelagt ved nyttår.

LES OGSÅ: – En fortvilt situasjon

Det skulle derfor ikke ta mer enn i underkant av én måned før hærverket igjen var et faktum. Men denne gangen ble de tre gjerningspersonene fanget «på tape». Laudal bekrefter at Samferdselsetaten har politianmeldt ugjerningen.

Blir reparert

Han anslår at de siste ødeleggelsene vil koste 30.000 kroner å reparere.


- Totalt har hærverk så langt i år kostet ca. 100.000 kroner. I tillegg kommer kostnadene til kameraovervåking, sier Laudal i en mail.

Bommen vil bli reparert og være på plass igjen i løpet av et par uker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...