Nordre Aker Budstikke

Varsler kamp om skolebussen:

Har samlet seg om uttalelse

Fra beboermøte i skolebussaken, etter at varsel om avvikling av skolebussen nådde foresatte.

De varsler kamp om skolebussen, og fyrer løs i høringsuttalelse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2021 kl 09:25

SOLEMSKOGEN: Nordre Aker Budstikke har omtalt Utdanningsetaten og Kjelsås og Maridalens skolers varsel om avvikling av skolebussen.

Frist for uttalelse til saken var 25. juni, og nå har Solemskogen-foreldre samlet seg om en uttalelse til rektor Henriette Randsborg som svar på forhåndsvarslingen.

Solemskogen-foresatte og -beboere reagerer også på selve forhåndsvarselet, som de mener er mangelfullt, og lister opp at det mangler dokumenter vedlagt varselet, som det vises til i varselet. I tillegg at de etterlyser initiativ til informasjonsmøte med beboerne i forkant, og at ti dagers varsel er for kort tid.

Det vises også til og at e-post fra Utdanningsetaten til skolen datert 25.09.2020, der skolen blir bedt om å revurdere skoleskyssordningen, som ifølge foreldrene ikke kan regnes som et pålegg. I tillegg vises det til skolens argument om at rutetilbudet er endret, og at premissene for skolebuss ikke er til stede. Foreldrene spør om hvilke endringer dette gjelder, i forhold til 2020 og 2021.


Det vises videre til selve Solemskogveien, som foreldrene beskriver som blant annet svingete, relativt høyt trafikkert, og med flere innfallsporter til marka. Det er heller ikke fortau langs Solemskogveien. Potensielle bussholdeplasser på vei til og fra skolen mangler også gangfelt og fortau.

Beboerne mener også at det burde vært opplyst fra skolen at førsteklassingene uansett har krav på taxi, eller skolebuss, og at ved taxi blir regnestykket for rutebuss vs. skolebuss, annerledes.

Det varsles kamp om å få beholde skolebussen:

«Med mindre Kjelsås skole endrer oppfatning om vedtakets innhold og opprettholder dagens skolebussordning slik som i dag eller etter en omforent løsning med foreldre på Solemskogen, kan det allerede nå varsles at det vil bli klaget på et vedtak (som vi oppfatter allerede er fattet) som beslutter å avvikle skolebussordningen. Det vil i en eventuell klage bes om oppsettende virkning.»


Det skal være rundt 80 beboere som har signert på uttalelsen.

Nordre Aker Budstikke har kontaktet rektor Henriette Randsborg ved Kjelsås skole, men har ikke mottatt noen kommentar fra rektoren i skrivende stund på uttalelsen fra beboerne på Solemskogen.

Nordre Aker Budstikke følger saken.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...