Nordre Aker Budstikke

Beklager manglende varsling om arbeidene

Fra Nydalen t-banestasjon, søndag morgen (11. juli).

– Dessverre ble naboene i dette tilfellet ikke gitt forhåndsvarsel – det beklager vi, ifølge Sporveien om arbeider ved t-banestasjonen, tidlig en søndag morgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.07.2021 kl 11:45

NYDALEN:Leser sendte forrige uke en henvendelse til Nordre Aker Budstikke, om støy i Nydalen, og om ikke hellidagsfred gjelder for Sporveien? Tidlig søndag morgen (11. juli), før klokken 09.00, skal det ifølge leseren ha blitt brukt boremaskin og blitt utført sveising ved Nydalen t-banestasjon, og som opplevdes som svært støyende. Nordre Aker Budstikke tok kontakt med Sporveien etter meldingen fra leseren.

Pressekontakt i Sporveien, Jan Rustad, svarer følgende, mandag denne uka:

– Av HMS-hensyn måtte arbeider ved Nydalen t-banestasjon gjennomføres med en best mulig utlufting ved at dørene ble holdt åpne, og dessverre ble naboene i dette tilfellet ikke gitt forhåndsvarsel – dette beklager vi. Vi vil sørge for at varsling gjøres fremover. Muligens var det også noe støy da nedmonterte billettautomatene, alle slike automater skal fjernes, sier Rustad - les mer om dette her.

Rustad svarer ikke på om det burde vært en egen støydispensasjon for arbeidene ved Nydalen t-banestasjon søndag morgen (11. juli), men viser til at Sporveien ellers har det de omtaler som stående støydispensasjon som gjelder for fravvik fra støyforskriftene:

– Sporveien har en stående dispensasjon for fravik fra støyforskriftene for arbeider inntil to ganger i uken uten forutgående varsling. Dette er til god hjelp når vi må utføre arbeider som ikke kan vente. Vi har lagt betydelige ressurser i å få et nabovarslingssystem operativt de siste årene, der berørte naboer blir varslet om kommende støyende arbeider – og i de tilfeller der dette er aktuelt tilbys hotellovernatting.


Men hvorfor må slike arbeider legges til tidlig søndag morgen?

– Dette har med disponering av mannskaper å gjøre. Søndag formiddag er det erfaringsmessig liten aktivitet, samtidig har vi folk på jobb – som da gjerne har ledig tid der det er lettere enn på en travel hverdag å kunne legge et oppdrag som dette inn i arbeidsplanen. I Sporveien er vi nødt til å legge opp disse planene så rasjonelt som mulig, for på den måten å kunne sikre at vi gir passasjerene våre og Oslo kommune som eier oss mest mulig kollektivtrafikk for pengene.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...