Nordre Aker Budstikke

Har vært stengt i flere måneder

Munaf Abulhal, (arbeidstager), her sammen med eier av Kaffehuset Brent, Zahra Rahini, bak disken i kafeen, like etter åpningen i fjor. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Zahra Rahimis drøm om egen kafé, er i ferd med å bli knust.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2016 kl 07:30

GREFSENPLATÅET: Kaffehuset Brent har vært stengt siden desember.

Overtok i fjor

Den populære kafeen på Grefsenplatået ble overtatt av Rahimi i 2015, som den gang hadde store ambisjoner om å drive sin egen kafé hvor all mat var laget fra bunnen.

– Det var en drøm å drive min egen kafé. Nå er jeg her, og jeg håper at folk blir fornøyde med kafeen. Det er veldig viktig for meg å gi kundene en unik opplevelse i Kaffehuset Brent, sa Rahimi til Nordre Aker Budstikke ved lansering i fjor.

Kafeen har nå stått tom i over seks måneder, og serveringsbevillingen er fremdeles ikke på plass. Drømmen om en egen bedrift kan nå være knust.

– Det var problemer med bevillingen, så vi måtte søke ny serveringsbevilling, sier innehaver Zahra Rahimi.


Hvorfor har det tatt så lang tid med bevilling?

– Jeg vet ikke. Men jeg håpet på å åpne igjen i juni.

Kaffehuset Brent kan bli lagt ned for godt. Bygget er under oppussing. Inngangen til kaféen er bak stilaset. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Næringsetaten

Nordre Aker Budstikke har tatt kontakt med Næringsetaten om saken. De forteller at søknader om serveringsbevilling skal behandles innen 60 dager etter at riktig utfylt søknad har kommet inn.

– I dette tilfellet har vi vært i kontakt med søker mange ganger, både skriftlig i henhold til normal prosedyre, og muntlig, sier direktør i Næringsetaten, Gunnhild Haugen.


– Det ble oppdaget at eier drev uten serveringsbevilling, og derfor ble stedet stengt. Etter at vi fikk søknaden om serveringsbevilling, har vi behandlet saken på vanlig måte. Foruten kravet til uklanderlig vandel, er standardkravene for å få serveringsbevilling blant annet at daglig leder har bestått etablererprøven, forklarer Haugen.

Status per i dag er at søkeren selv har opplyst til Næringsetaten at hun trekker søknaden om serveringsbevilling.

Bestemt seg for å legge ned

Nordre Aker Budstikke har igjen vært i kontakt med eier av kafeen, om uttalelsene til Næringsetaten i saken.

Rahimi sier mandag kveld til avisen at hun nå har bestemt seg for å stenge kafeen, med bakgrunn i at det har tatt så lang tid å få en eventuell bevilling.

– Dette var min drøm, men jeg kan ikke vente lenger. Kafeen er nå begjært konkurs, sier Rahimi, som også vil benytte anledningen til å takke for seg på Grefsenplatået.


– Jeg er veldig lei meg for at beslutningen ble som den ble, men glad for at folk satt pris på jobben jeg gjorde, og at kafeen er savnet, legger hun til.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...