Nordre Aker Budstikke

Korsvollhallen:

– Har vi ikke skreket høyt nok på Rådhuset?

VENTER: Korsvoll Idrettslag har ventet i mange år på ny hall, her styreleder Jon Bergundhaugen utenfor Korsvollhuset, som etter planen skal rives, og erstattes av hall. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Når kampen for noe nesten går generasjoner, ja da har man kjempet en stund. Rundt 12 år så langt, har Korsvollfolket slåss og bedt om en idrettshall. Det kan fort bli noen år til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.10.2017 kl 14:25

KORSVOLL: De første foreldrene og lagsansatte som begynte å jobbe for en idrettshall på Korsvollbanen, har nok voksne barn nå. For så lenge som 12 år har hele nærmiljøet kjempet og slåss for en hall. Eller nesten hele, for noen har ikke ønsket en stor idrettshall i området. Av frykt for blant annet økt trafikk.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Korsvoll Håndballgruppe har flere hundre medlemmer. Men har aldri hatt noen egen hall å spille i.

Bilkjøring og leieutgifter

- Vi trener i andre haller, Kringsjåhallen, Idrettshøyskolen, Nydalen, Engebråten og Oppsal Arena. I tillegg må de yngste nøye seg med en trang gymsal på skolen. Tenk hvor mye ekstra bilkjøring det har medført i løpet av disse årene?

- Dessuten er den helt nødvendige leien av treningstid på Idrettshøyskolen en
betydelig utgiftspost, sier styreleder i idrettslaget, Jon Bergundhaugen.


LES OGSÅ: "Sprittaxiene" utvider vareutvalget - selger dop til unge

Popper opp andre steder

Kanskje er en grunn til at idrettslaget ikke har fått prioritert noen hall ennå, at Korsvollbanen ikke ligger tilknyttet noen skole.

- Vi ser jo at hallprosjekter tilknyttet skoler, popper opp på rekordtid. Veldig bra det da. Bare synd at det tar så utrolig lang tid for Korsvoll IL å få en hall på plass, sier en oppgitt styreleder.

For det står bedre til i andre deler av Nordre Aker. Tåsen har ny hall i ny skole. Det samme med Nydalen og Grefsen, og ikke minst Kjelsås. Som både har hall innlemmet i den nyoppussede skolen, men i tillegg har Kjelsås IL en liten hall også på Grefsen stadion, men den er delvis egenfinansiert.

Korsvoll IL har rundt 1500 medlemmer.


- Nå fortjener også Korsvoll en hall på plass, som kan samle aktivitetene lokalt og forsterke identiteten rundt idretten i nærmiljøet, sier Bergundhaugen.

Da Korsvoll skole skulle rustes opp, etter blant annet en brann, for noen år siden, så ble skolen kun bygget opp igjen med to små gymsaler.

LES OGSÅ: Vil bygge opptil elleve etasjer på idrettsbane på Ullevål

Reguleringsplanen godkjent

Reguleringsplanen for hall på Korsvollbanen ble godkjent for over ett år siden.

Byrådssekretær ved byrådsavdeling for miljø- og samferdsel, Frida Blomgren, forteller at Korsvollhallprosjektet nå skal gjennom en «konseptvalgsutredning» - en såkalt KUV.


- Bymiljøetaten vil starte arbeidet med en konseptvalgsutredning for Korsvollhalllen nå i 2015. Det er mange prosjekter i gang i Oslo, som nå begynner å nærme seg avklaring og bygging, og da vil utredning for Korsvoll flerbrukshall starte, sier Blomgren.

En KUV betyr å utrede hvilke alternativer- og konsepter som er aktuelle og i varetar de behov som finnes og spilles inn. En KVU pleier å ha en anbefaling som så kvalitetssikres før man begynner prosjektering.

LES OGSÅ: Dag og Håkon trår til fem dager i uka for skøytebane på Korsvoll

Blomgren fortsetter:

- Av de flerbrukshaller som Bymiljøetaten har ansvar for å utrede, prosjektere og bygge har det vært flere prosjekter som har stått foran i køen, i tillegg til at det har vært svært mange aktuelle prosjekter. Derfor ble det laget en fremdriftsplan for de ulike hallene og da ble utredning av Korsvoll flerbrukshall satt til å starte nå i 2015.


- Det er jo ikke bevilget midler ennå, til realiseringen av Korsvoll flerbrukshall. Systemet er jo slik at midler bevilges hvert år i budsjett til de prosjekter som er kvalitetssikret og dermed kan settes i gang det kommende året. Det betyr at det skal finnes et kvalitetssikret forprosjekt før midlene bevilges, legger Blomgren til.

Hvor lang tid tar kvalitetssikring og forprosjektering?

- Vi regner med rundt to år før byggestart, sier Blomgren.

Noen eksakt sum på hvor mye flerbrukshallen på Korsvoll vil kunne koste, er ikke klart før alt forarbeidet er på plass. Men i følge Blomgren er prislappen på haller, som eksempelsvis den nye ved Grefsen skole, på rundt 100 millioner kroner.

Styrelederen i IL'et frykter at andre prosjekter med "større politisk tyngde" vil kunne dytte Korsvollhallen ned på lista igjen.

- Siden det etter hva vi vet bare er to andre haller som er ferdigregulerte - utenom skolehaller - og disse to har kommet lengre i prosessen, må jo kommunen nå få fart på utredningsprosessen for Korsvollhallen.

- Hvis ikke er jeg redd hallen aldri blir realisert fordi nye prosjekter med større politisk tyngde stadig kommer inn og fortrenger oss.

LES OGSÅ: Politikerne sier ja til tennishall på Disenjordet

Burde skreket høyere?

- Vi får nesten daglig spørsmål fra medlemmene og foreldrene om «hva skjer med Korsvollhallen.» Det er egentlig helt utrolig at vi har blitt dyttet så langt ned på prioriteringslisten i alle disse årene. Kanskje har vi vært for «korrekte», og ikke skreket høyt nok i gangene på Rådhuset? Det er trist hvis systemet fungerer slik, sier Bergundhaugen.

Korsvoll IL er et veldig gammelt idrettslag, stiftet i 1899. Korsvollhuset er ikke fullt så gammelt, selv om det nesten kan se sånn ut enkelte steder. Blant annet presenninger på taket, maling som flasser av, og råttent her og der.

Det er kommunen som eier klubbhuset, og har ansvaret for vedlikeholdet. Men når vi tar kontakt og forteller om forfallet, så vil kommunen holde dette på et absolutt minimum fordi huset jo snart skal rives, i forbindelse med den nye hallen som kommer
«snart», sier Bergundhaugen.

Og «snart» er nå blitt til 12 år, og kan fort bli til 15 - 16 år før endelig Korsvolls håndballspillere kan spille sin første kamp i egen hall.

LES OGSÅ: Idrettslag trenger mer plass, men kommunen vil rive bygget.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...