Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Barna blir lei seg, og skjønner ikke at noen vil ødelegge i barnehagen

Damplassen barnehage fortviler over hærverk og forsøpling av barnehagen, sist var det lekehuset som fikk dratt av blomsterkasse og postkasse. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

De finner hundebæsj i sandkassen, søppel, rester etter hasjrøyking, og for kort tid siden ble også lekehuset utsatt for hærverk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.01.2020 kl 11:03

ULLEVÅL: Damplassen barnehage ligger på Ullevål. Styrer Kristin Rønning forteller om stadig hærverk og forsøpling i barnehagen. Til og med hundebæsj finner de innenfor gjerdene og i sandkassa:

– Det er hyggelig at folk bruker barnehagens uteområde utenom våre åpningstider. Men det minste man kan forvente, er at folk rydder opp etter seg? Vi finner hundebæsj på området, også i sandkassen, søppel, rester etter hasjrøyking, og nå sist var lekehuset til barna utsatt for hærverk. Blomsterkassen og postkassen på huset var revet ned, forteller en oppgitt styrer.

Til og med hundebæsj ligger igjen i barnehagen, etter at andre har benyttet seg av området. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Barnehagen har også måtte sette opp plakat på porten med oppfordring om at alle rydder opp etter seg, og tar opp hundebæsj på barnehageområdet.

Hun fortsetter:

– Barna blir selvfølgelig lei seg de også, og skjønner ikke at noen vil ødelegge i barnehagen. Bare hyggelig at barn kommer hit og leker utenom åpningstidene, og med voksne som eventuelt rydder opp etter seg. Men det er nok også en del andre aldersgrupper som bruker barnehagen som samlingssted, ungdommer har vi også fått fortalt at har sittet og festet på taket her.

Barnehageledelsen vurderer nå overvåking, og den ber også nærmiljøet om å følge med utenom åpningstidene. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Styreren forteller at de nå vurderer å sette opp kameraer:

– Vi må vurdere overvåking av området. I tillegg håper vi på at nærmiljøet kan hjelpe oss å følge med på barnehagen og området utenom åpningstidene, og eventuelt ta kontakt med politiet hvis folk ser at det festes og herpes i barnehagen, oppforderer hun.

Barnehagen har 29 barn, og har også venteliste, forteller styrer Kristin Rønning.

Damplassen barnehage på Ullevål. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...