Nordre Aker Budstikke

Helgen i Nordre Aker:

Nye ungdomshendelser på Kjelsås, innbrudd på skole og branner

En politibil på patrulje i Midtoddveien på Kjelsås fredag kveld.

En ungdomsgjeng skal ha oppført seg truende ved Kjelsås skole fredag kveld. En innbruddsmelding på Grefsen skole viste seg å være mindre alvorlig enn først antatt, og politiet måtte bistå brannvesenet ved flere branner i helgen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDRE AKER: Politiet melder om en relativt rolig helg i Nordre Aker. Til tross for at det var ansamlinger og festligheter andre steder i byen, spesielt i tilknytning til den tradisjonelle «festkvelden» natt til 1. mai, kom ingen meldinger om fest i marka rundt Nordre Aker.

Politiet hadde likevel litt av hvert annet å håndtere i bydelen i helgen. Her er noen av meldingene fra politiets logg:

Overlast

GAUSTAD: Fredag kveld klokka 19 kom en trafikkpatrulje fra politiet over en varebil i østlig retning på Ring 3 ved Gaustad, som de mistenkte for overlast. Bilen ble tatt med til Biltilsynet på Risløkka, der mistanken ble bekreftet. Feilen ble imidlertid utbedret på stedet, og sjåføren i 20-årene fikk en muntlig advarsel for forseelsen. Han fikk også et forenklet forelegg, men det var for mobiltelefonbruk mens han kjørte.

Ungdomshendelser på Kjelsås

KJELSÅS: Også denne helgen kom det meldinger om ubehagelige ungdomshendelser på Kjelsås. Den første fredag klokka 19.30, da en 12-åring selv ringte politiet fra Kjelsås skole fordi hun og noen venner ble forfulgt av en ungdomsgjeng. Bakgrunnen skulle være uttalelser i en TikTok-video. Guttene i gjengen skal ha vært verbalt truende, men de forsvant senere mens politiet kommuniserte med melderne.

Klokka 21 samme kveld oppsøkte foreldrene til en annen 12-åring politivakta etter at sønnen skal ha fått syv anrop fra samme nummer tidligere på kvelden. De var fra en ung gutt som ville at 12-åringen skulle møte opp på Kjelsås skole. Faren hadde besvart telefonen, men gutten som ringte hadde ikke tatt det veldig bra, og skal ha oppført seg både frekt og aggressivt. Fra andre foreldre i område hadde de fått vite at to elever hadde blitt skremt av en gjeng på Kjelsås skole tidligere på kvelden.


Begge sakene er rapportert til forebyggende på Majorstuen politistasjon for oppfølging. Politiet rapporterer at det har vært patruljer fra flere av driftsenhetene i Oslo politidistrikt – både uniformerte og sivile patruljer – til stede i Kjelsås-området i helgen.

Søndag klokka 18.35 kom nok en melding, da en beboer på Kjelsås ringte inn om en ansamling av 12-15 ungdommer i 12-15-årsalderen på Kjelsås skole. Melder opplyste at de ikke gjorde noe galt, men at han mente de var fra Sagene og Grünerløkka, og at de hadde vært i området hele helgen. Politiet sendte en bil til Kjelsås, og fikk kontakt med melderen som kunne fortelle at ungdommene hadde dratt i retning sentrum med 54-bussen.

Brann

MARIDALEN: Fredag kveld klokka 20 ba brannvesenet politiet om assistanse i forbindelse med gress- og lyngbranner nord for Maridalsvannet. De ønsket bistand fra politihelikopter for å lokalisere brannene etter å ha sett røyk fra to steder, og fryktet det kunne spre seg. Politihelikopteret ble sendt ut, og etter en halvtime meldte brannvesenet at de hadde lokalisert to bråtebranner.

NORDBERG: Klokka 20.20 oppsøkte politiet en adresse på Nordberg, etter melding om ruskjøring i Slemdalsveien. Mannen som er eier av bilen blåste til 2 i promille da politiet kom på døra hans. Mannen hevdet imidlertid at det var hans kone som hadde kjørt bilen, selv om melderen opplyste at det var en mann som hadde vært sjåfør. Bileieren nektet å bli med politiet, og det ble tilkalt flere patruljer. Det blir opprettet sak og etterforskning, og mannens førerkort ble midlertidig beslaglagt.

DISEN: Fredag klokka 20.45 fikk politiet melding fra en kvinne som hadde møtt på en mann på cirka 80 år med rullator i området ved Disen skole. Han virket dement, i følge melderen, som fortalte at mannen selv sa han var på vei til å besøke sin mor. Ut fra mannens tilstand ble det tilkalt ambulanse, og mannen ble kjørt hjem og tatt hånd om av helsevesenet.


KJELSÅS: Lørdag formiddag, klokka 10.45, kom det melding om et rådyr som haltet i Lachmanns vei. Det virket skadet og hadde lagt seg til i hagen bak huset til melder. Viltnemda ble tilkalt, og de vurderte det dit at det ikke var grunn til å avlive rådyret. Det hadde trolig skadet seg i naturen, men ikke alvorlig.

Trente med våpenreplika

KJELSÅS: Lørdag klokka 12.45 ringte en melder som hadde en aggressiv og rusa mann hos seg, og en patrulje ble sendt til adressen. Det viste seg at begge hadde bopel på adressen, og den ene var ruset. Den andre skulle på jobb, og den rusede mannen fikk pålegg om å holde seg hjemme og i ro.

VOLDSLØKKA: Klokka 13 lørdag kom det melding om to personer som drev kampsportøvelse med en våpenreplika på Voldsløkka. Ifølge melderen så det ut som et sort håndvåpen, og de to sa de øvde på avvæpningsteknikker. Politiet sendte en patrulje til området, der det også var mange barnefamilier til stedet. De to fikk pålegg om ikke å trene med våpenliknende gjenstander, da det kunne skape frykt.

KRINGSJÅ: Lørdag klokka 13 kom det melding fra Kringsjå om en anspent situasjon i forbindelse med en barnefordelingssak. Barnas far skulle ifølge melder banke høylydt på døra til mor, fordi han ønsket å få med alle barna på tur, i henhold til sin besøksrett. Politiet rykket ut, og det endte med at far forlot stedet sammen med ett av barna, og fikk beskjed om å komme tilbake senere og levere barnet tilbake fredelig, og forlate stedet. Det ble imidlertid opprettet en sak på mannen i 40-årene for å ha fremsatt trusler.

Pipebrann

KRINGSJÅ: Lørdag ettermiddag klokka 16.45 ble politiet varslet av AMK-sentralen som hadde blitt oppringt av en melder fra Kringsjå T-bane, om det som fremsto som en dement, eldre kvinne på vei mot Sognsvann. En politipatrulje ble sendt til stedet, og fikk raskt lokalisert kvinnen i 70-årene før hun gikk inn i skogen. Hun ble deretter kjørt hjem til datteren på Grünerløkka.


NORDBERG: Klokka 18.50 lørdag kveld ble politiet bedt om å assistere brannvesenet i forbindelse med en pipebrann på Nordberg. Brannvesenet opplevde at bilister ikke respekterte stigebilen som sto i veien med støttebeina ute, og at det ble kjørt tett på brannbilen. Politiet kom derfor for å dirigere trafikken på stedet. Underveis var det fare for at pipebrannen skulle utvikle seg til en større brann, men brannvesenet fikk kontroll og slukket. Det ble ingen større skader på boligen, og beboerne kunne flytte tilbake, men de fikk pålegg om å feie pipa.

STORO: Lørdag klokka 19.10 ringte en melder fra Storokrysset om en bil som var i ferd med å kjøre ut på rampen til Ring 3 i motsatt kjøreretning, i det vestgående kjørefeltet. Andre bilister fikk stoppet sjåføren, som ble beskrevet som en eldre person, og geleidet vedkommende i riktig retning. Politiet fikk ikke kommet til stedet før bilisten hadde kjørt, og fikk heller ikke registreringsnummeret til bilen.

Innbrudd på Grefsen skole

GREFSEN: Lørdag klokka 20.35 fikk politiet telefon fra ledelsen ved Grefsen skole, som via kilder hadde fått informasjon om at noen skulle ha brutt seg inn på skolen og knust pc-skjermer. Dette skulle blant annet komme fra en Snapchat-video. Politipatruljen kjørte til skolen og det viste seg å være en elev som hadde tatt seg inn og knust en blyantholder. Skolen ønsket ikke å anmelde, og det ble ikke opprettet sak hos politiet.

KORSVOLL: Samme tid, lørdag klokka 20.35, kom det melding om at et rådyr var påkjørt av en bil i Frysjaveien/Maridalsveien ved Skibakketrappa. Rådyret kom seg unna på egen hånd, men Viltnemda ble varslet.

SOGN: Lørdag klokka 23.20 kom det melding fra studentbyen i Rolf E. Stenersens allé at en beboer hørte noen som hadde tatt seg inn i en blokk via branntrappa. Beboeren i niende etasje hadde ropt ut at politiet var tilkalt, og da hadde personene stukket. Melder hadde ikke sett personene, og hadde derfor ingen beskrivelse. Politiet kom med en patrulje, men så ikke tegn til innbrudd. SiOs kundeservice ble kontaktet for oppfølging.

Gressbrann

ENGEBRÅTEN: Søndag ettermiddag klokka 16 ringte en melder inn om at han var blitt slått i hodet av en annen person, i forbindelse med en pengekrangel. Patruljen som kom til stedet fikk kontakt med melder, som var beruset. De konkluderte med at dette var tull i fylla, og gjorde ikke mer med saken.

KRINGSJÅ: Klokka 21.50 søndag kveld fikk politiet melding om at noen klatret i en lysmast på stadion ved Norges Idrettshøgskole ved Sognsvann. Melder var bekymret for at de skulle falle ned. Da melder ropte til vedkommende så klatret de imidlertid ned igjen og forsvant ut av anlegget.

KRINGSJÅ: Klokka 23, også det på Kringsjå, fikk politiet melding fra brannvesenet om en gressbrann. I alt brant det et området på to kvadratmeter, før brannvesenet fikk slukket. Brannårsaken skal være at det ble tømt ut aske på stedet. Politiet opprettet derfor straffesak mot en mann i 60-årene.

GAUSTAD: Natt til mandag, klokka 00.25, fikk politiet melding fra vektere om en utagerende dame ved trikkeholdeplassen på Rikshospitalet, som sang og ropte høyt. Hun virket forstyrret eller ruset, ifølge vekteren. Politipatruljen som kom til stedet slo fast at hun var ruset, og ambulanse ble tilkalt for å kjøre kvinnen hjem. Hun fikk samtidig et muntlig pålegg om å holde seg borte fra området fram til klokka 08 mandag morgen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...