Nordre Aker Budstikke

Helgen i Nordre Aker:

Fest i skogen flere dager, tilkalt til kebab-kø, og slik gikk ungdomsfokuset

Politipatrulje ved Kjelsås skole i helgen. Foto: NAB

Politiet økte tilstedeværelsen på Grefsen og Kjelsås i helgen, men kom over lite ungdomsbråk. Ved Svartkulp festet studenter i stor stil, og ungdommer ble tatt for å klatre på skoletaket på Kringsjå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2021 kl 09:50

NORDRE AKER: Fredag kveld klokka 18.20 fikk politiet melding fra en som hadde kommet over en toåring alene i Nordlysveien på Grefsen. Forsøk på å hjelpe jenta hjem, eller finne foreldrene hadde ikke lyktes, og politiet sendte en bil til stedet. Det viste seg at jenta hadde fulgt etter moren da hun gikk hjemmefra, uten at faren som var igjen hjemme hadde fått det med seg. Barn og foreldre ble heldigvis raskt gjenforent.

Misfornøyd elektrokunde og ungdom på taket

Klokka 18.50 kom det melding til politiet fra brannvesenet om mulig brann i kafeen på Teknisk Museum, men det var ikke utløst noen brannalarm. Politiet kom først til stedet, og så litt hvit røyk fra en lufteventil. Det ble slått fast at osen stammet fra matlaging, og var således en falsk alarm.

Klokka 19.45 fikk politiet melding om at en uvedkommende var på lageret til Elkjøp Ullevål. Personen skulle være misfornøyd med et tidligere kjøp, og nektet å forlate stedet. Butikken var stengt på dette tidspunktet, og det var heller ingen vektere til stede for å håndtere situasjonen. Politiet sendte en patrulje, som endte med å bortvise mannen, med et muntlig pålegg. Mannen i midten av 20-årene tuslet dermed fra stedet med uforrettet sak.

Klokka 20.55 meldte en vaktmester på Kringsjå skole fra om at det var personer på taket. Det kunne høres innenfra skolen, og det var derfor uklart hvor mange det var snakk om. Det har vært en gjentakende problem med ungdom som klatrer på taket på skolen, og politiet sendte en patrulje. De fikk kontakt med to ungdommer som erkjente å ha klatrer på taket.

Full fest på Svartkulp

Fredag klokka 22.40 kom den første av flere meldinger om høy musikk og feststøy i skogen ved Svartkulp, ikke langt fra Sognsvann. Meldingene gikk ut på at det skulle være 20-30 personer tilstede. Politiet hadde ikke kapasitet til å patruljere marka på dette tidspunktet, og sendte ingen bil til stedet.


Under to timer senere kom det en ny melding om festen ved Svartkulp. Denne gangen ble det sendt en politibil, og patruljen som ankom anslo at det var rundt 100 mennesker der, men antallet er ikke bekreftet. Mange av dem løp fra stedet da politiet ankom. Det var blant annet tent opp bål, og patruljen konfererte med brannvesenet med tanke på fare for skogbrann.

Ansamlingen av folk ble ikke vurdert å være et arrangement, med en arrangør. De politiet fikk snakket med viste seg i stor grad å være studenter, etter politiets oppfatning internasjonale studenter som ikke snakket norsk, men med tilknytning til Oslo Met og Kringsjå studentby. Bålet ble slukket, festen avsluttet, men ingen ble anmeldt for smittevernbrudd.

Før patruljen hadde fått avsluttet på Svartkulp kom det melding fra en beboer i Olav. M. Troviks vei i Kringsjå studentby at det var samlet om lag 20 personer som drakk og festet utendørs ved t-banestasjonen. Bilen fra Svartkulp kom til stedet, og da forsvant de involverte raskt.

Flere patruljer etter ungdomsbråk i påsken

Politipatrulje på Grefsenplatået i helgen. Foto: NAB

Politiet meldte via Nordre Aker Budstikke fredag at de ville prioritere tilstedeværelse på Grefsen og Kjelsås i helgen, etter hendelsene i påsken, med bråk fra ungdomsgjenger. Lokal ungdom skal både ha blitt banket opp og ranet, eller forsøkt ranet, ved minst tre tilfeller i påskeuka. Det er ikke rapportert om noen alvorlige hendelser i helgen, opplyser politiet til Nordre Aker Budstikke mandag.


En av patruljene på Grefsen fikk imidlertid melding om at det skulle være en stor ansamling av ungdom fredag rundt klokka 22.50. Ansamlingen ble imidlertid ikke funnet av politiet. Politiet melder at de vil ha fokus på Nordre Aker og forebyggende tilstedeværelse i bydelen også de kommende helgene.

Mistenkt for promillekjøring

Lørdag klokka 13.15 kom meldingen om en bensinkanne i veibanen i vestgående retning ved Rikshospitalet. Politiet varslet Vegtrafikksentralen, som sørget for at den ble fjernet.

I 16-tiden lørdag ettermiddag varslet en melder som hadde funnet en liten jente på 4-5 år som var alene ved Kiwi på Kringsjå. Omtrent samtidig ringte også jentas mor politiet. De to hadde vært på tur, men jenta hadde plutselig løpt av gårde og blitt borte for moren. Mor og datter ble gjenforent, takket være melderen som hadde tatt rask affære.

Klokka 16.45 kom meldingen om at 8-10 ungdommer hadde fest på Grefsenkollen i skogen ved den store parkeringsplassen. De var litt for mange, og litt for tett på hverandre, i henhold til gjeldende smittevernregler, ifølge melderen. Politipatruljen som var på Grefsen for å fange opp ungdomsbråk kjørte opp, og fant ungdommene ved utsikten. De fikk snakket med dem, og situasjonen ble løst gjennom dialog og rådgivning.


Klokka 17 lørdag ble politiet oppringt fra parkeringsplassen på Sognsvann, om at en mann i 40-årene satt i en bil, og at han så veldig sløv ut. Patruljen som kom til stedet bekreftet at mannen var litt for sløv for å kjøre bil, og mistenke at han hadde promille. De valgte å ta med mannen inn for prøvetakning, og bilen måtte stå igjen. Mannen ble anmeldt og sak opprettet for promillekjøring. Mannens førerkort ble beslaglagt på stedet.

Ny fest ved Svartkulp

Lørdag klokka 19.55 ringte flere meldere inn om at det igjen var full fest i skogen ved Svartkulp. Det ble spekulert i om det kunne være en russefest, men det ble ikke bekreftet. Meldingene gikk ut på at det kom flere og flere til stedet. Mens en av melderne var på telefonen med politiet, skal en person ha gått gjennom isen på Svartkulp. Vedkommende skal imidlertid ha blitt hjulpet opp igjen. Politiet kunne på dette tidspunktet ikke prioritere å dra ut i skogen. Det kom heller ikke flere meldinger om festen.

Kø for kebab

Søndag klokka 13.30 ble det meldt om et skadet rådyr i Grefsenskleiva, i skogen vest for skisenteret. Rådyret haltet, og politiet meldte videre til Viltnemda, som skulle følge opp saken med melderen.

Søndag kveld, rett før klokka 21 ble det ringt inn melding om en ansamling på 150 personer ved en adresse i Grefsenveien ved Storo. Politiet rykket ut og fant ut at det var folk som sto i kø til nyåpnede New Winny Kebab i Grefsenveien 57. Patruljen telte imidlertid "bare" 30-40 personer, og de fleste brukte munnbind. De ansatte ved gatekjøkkenet var dessuten i ferd med å organisere køen, så det ble ingen reaksjon fra politiets side.

Innbrudd og utforkjøring

Natt til mandag, fikk politiet en melding klokka 01.30 om en knust rute i en garasje i Michel Nielsens vei på Bakkehaugen. Hendelsen skal ha skjedd et kvarter i forveien. Gjerningspersonen ble observert løpende fra stedet mot Hauges vei, da han ble oppdaget. Vinduet i garasjen hadde vært for smalt til at innbruddstyven hadde kommet seg inn, og ingenting var derfor registrert stjålet. Han ble beskrevet som en norsk mann, mørkkledd og med munnbind, og han hadde en sort sekk med seg. Han skal ha vært mellom 170 og 185 centimeter høy, ifølge melderen.


Tidlig mandag morgen, klokka 05.30, kom meldingen om at en bil hadde havnet på taket i Årvollveien, like ved parkeringsplassen ved Isdammen. Det var tre kvinner på 19 år i bilen. Snøværet natt til mandag hadde trolig gjort kjøreforholdene ekstra krevende i området.

Bilen hadde piggfrie vinterdekk, men hadde likevel kjørt av veien i en sving. Den hadde havnet utfor en skråning, og sto lent mot et tre, men var ikke på taket, slik første melding gikk ut på. Fordi bilen var ustabil, ble de tre 19-åringene bedt om å forholde seg rolige i bilen inntil brannvesenet kom. Bilen var ikke kjørbar, og måtte taues. Ingen personer ble fysisk skadet, men sjåførens førerkort ble beslaglagt på stedet.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...