ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

– Helsesistas engasjement er et forbilde for oss alle

Aina Stenersen (t.v.) roser Helseista Tale Maria Krohn Engvik, og vil legge til rette for flere gode ideer fra de ansatte i helsetjenestene for ungdom. Foto: UTLÅNT / KARL ANDREAS KJELSTRUP

Aina Stenersen (Frp) roser tidligere Nordre Aker-helsesøster, nå «Helsesista» på Snapchat, for sitt inovative arbeid. Hun mener bydelene og andre arbeidsgivere må bli enda flinkere til å oppfordre ansatte til å tenke utenfor boksen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2017 kl 09:43

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Tale Maria Krohn Engvik, best kjent som Helsesista på Snapchat, fikk Redd Barnas rettighetspris i slutten av august, og i forrige uke ble hun belønnet med Kommunikasjonsforeningens Åpenhetspris 2017 for sitt arbeid for å fremme åpenhet om - og innsyn i - hverdagslivet til unge mennesker.

LES SAKEN: Helsesista får pris for sin åpenhet og evne til å nå unge der de er

Tok permisjon

Engvik var ansatt i Bydel Nordre Aker, som helsesøster ved Nydalen vgs., Eikelund vgs., Etterstad vgs. avd. Ullevål og Heltberg private gymnas på Ullevaal stadion, da hun begynte som Helsesista på Snapchat.

Så populær ble den utradisjonelle helsesøsteren, at hun i høst tok permisjon fra jobben i Nordre Aker for å bli Snapchap-helsesøster på heltid.

– Å få Åpenhetsprisen er en anerkjennelse av meg og mitt arbeid. Jeg opplever at juryen har forstått at jeg gjør noe nytt når det gjelder kommunikasjon i min bransje, sa Engvik etter å ha mottatt prisen.

ANNONSE

Gratulasjoner

Helsesista får gratulasjoner og ros av Aina Stenersen, vara til Oslo bystyre og Helse- og sosialkomiteen, og tidligere leder av Oslo Frp.

– Jeg mener at vi trenger flere slike digitale, og moderne møteplasser for unge og fagpersoner i helsevesenet. Og at vi trenger flere slike ildsjeler som Tale Maria. Jeg er stolt over at hun har jobbet i Nordre Aker, og at Oslo kan være tidlig ute med å møte ungdommer på de platformene de er på, sier Stenersen.

– Jeg har jobbet mye med helsepolitikk i Oslo, og er glad over at det kommer nye initiativ til å bedre tjenestene fra unge og helsepersonell, legger hun til.

Det var Aina Stenersen som i 2015 tok initiativet til å etablere et mobbeombud i Oslo, i kjølvannet av den tragiske Odin-saken. En 13-åring fra Lambertseter tok sitt eget liv etter å ha blitt mobbet i lang tid. Byrådet fulgte oppfordringen fra Stenersen, og i 2016 vedtok et enstemmig bystyre å ansette et eget mobbeombud for barnehage, grunnskole og videregående opplæring.

ANNONSE

LES OGSÅ: Glasshusets ungdomstilbud er «gullstandarden»

Styrkning av helsetjenester for unge

Stenersen sier helsestasjonene og skolehelsetjenesten er viktige, forebyggende arenaer for barn og unge.

– Vi har jobbet hardt i bystyret sammen på tvers av partiene for å sørge for å nå bemanningsmålene for helsesøstre på videregående og på ungdomsskoler, og nå satser vi hardt på å nå bemanningsmålene på barneskolene, sier Frp-politikeren.

I sitt budsjettforslag foreslår Ap-, SV- og MDG-byrådet en styrking av skolehelsetjenesten og helsestasjoner med 15 millioner årlig den kommende fireårsperioden. Dette skal innebærer at tjenesten styrkes med cirka 1 årsverk i hver bydel. Det er Stenersen glad for.

Tenke utenfor boksen

Når det satses så mye økonomisk for å nå målene, er det viktig at også arbeidsgivere legger til rette for at de ansatte kan komme med nye initiativ, slik som var tilfellet for Helsesista, mener hun.

ANNONSE

Engvik utviklet selv formen på sin Snapchat-aktivitet rettet mot ungdom, og fortalte Nordre Aker Bdstikke tidligere i år at hun spurte arbeidsgiver om tillatelse før hun satte igang.

– Både bydel, og arbeidsgivere, burde oppfordre de ansatte til å tenke nytt, samt rose ansatte som har nye ideer. Det er de som jobber med barn og unge, som vet hvor skoen trykker, og disse burde lyttes til, sier Stenersen.

Følge med i timen

– Det er nok lettere for unge å snakke om tema de syns er litt tabubelagte, gjennom sosiale medier, hvor tonen er litt lettere. For mange er kanskje dette en av de første møteplassene de har med helsevesenet, og det betyr mye at møtet er positivt enten det er digitalt eller fysisk, sier Stenersen.

Hun håper flere helsestasjoner, og skolehelsetjenesten, kan inspireres av Engvik og anerkjennelsen hun har fått. Og ikke minst håper hun brukerne av helsetjenestene vil komme med innspill, både til fagfolk og politikere, slik at tjenestene for ungdom kan utvikles i takt med ungdommenes behov.

– Tales engasjement og initiativ er et forbilde for oss alle sammen! sier Stenersen.

ANNONSE

LES OGSÅ: Aina Stenersen: – Unge opplever det som mobbing, ikke å få nok «likes» på sosiale medier

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE