Nordre Aker Budstikke

– Helt naturlig for oss å svare ja til dette

Apotekleder på Boots apotek Storo Inger Johanne Ø. Kjelsen, Boots Norge AS, Anne-Kristin B. Bjaaen, dir. for kvalitets- og prosesstyring, prosjektleder alders- og demensvennlig bydel Heidi K. Nordal, Boots Norge AS, og Line Øfsdahl Otnes, prosjektleder. Foto: NORDRE AKER BYDEL

– Våre ansatte møter hver dag kunder med demens og deres pårørende, forteller direktør i Boots-apotekene, Anne-Kristin B. Bjåen. Nå har de ansatte vært på kurs.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.02.2016 kl 15:34

NORDRE AKER: Bydel Nordre Aker bydel er valgt ut som pilot for prosjektet Alders- og demensvennlig by og bydel. Hvordan ta best mulig vare på seniorene i årene fremover, også demente? Resten av Oslo skal lære av pilotprosjektet Nordre Aker startet opp i høst.

En del av prosjektet er samarbeidsavtale mellom bydel Nordre Aker og Nasjonalforeningen for folkehelsen om å bli et mer demensvennlig samfunn, om å tilrettelegge lokalmiljøet slik at også personer med demens lettere kan delta i vanlige hverdagsaktiviteter.

LES OGSÅ: Alexandra (12) fra Romania lærte seg flytende norsk muntlig og skriftlig på bare noen måneder

70.000 demente

– I dag lever over 70 000 nordmenn med en demenssykdom og mange av disse bor fortsatt hjemme. Kampanjen retter seg ikke til innholdet i de kommunale helse- og omsorgstjenestene, men til alle som kan bidra til en bedre hverdag for personer med demens, forteller prosjektleder Heidi K. Nordal.

Hvordan gi god service?

Kampanjen går ut på å spre kunnskap blant ansatte i ulike yrkesgrupper.


– Som for eksempel i butikker, banker, apotek, transport med mer, om hva demens er og hvordan gi god service til personer med demens. På den måten kan det bidra til at det blir lettere for personer med demens å utføre vanlige hverdagsaktiviteter, legger Nordal til.

Hun fortsetter.

– Et mer demensvennlig samfunn handler om å møte personer med demens på en god måte. Gjennom at flere i samfunnet kan litt mer om demens, blir det lettere å leve med sykdommen og resultatet er et vennligere samfunn for alle.

Daglig

Boots' apoteker er med i prosjektet.

– Da vi ble kontaktet om vi ønsket å delta i alders- og demensvennlig by-prosjektet i Nordre Aker Bydel, var det helt naturlig for oss å svare ja til dette. Våre apotekansatte møter hver dag kunder med demens og deres pårørende. Det er derfor viktig å vite hvordan man skal møte og håndtere denne kundegruppen med respekt og forståelse, understreker Anne-Kristin B. Bjåen, direktør for Fag, Kvalitet og Prosesstyring i Boots Norge AS.

– Sårbar kundegruppe

Hun fortsetter.

– Kurset gav oss både tips, råd og en god dose refleksjon rundt en sårbar kundegruppe vi møter i apotekene. Vi forstod at enkle små tiltak og endringer i kundedialogen kan gjøre store forskjeller. Det blir flere og flere eldre i samfunnet, og dette er en viktig kundegruppe som vi ønsker å tilrettelegge for fordi apotekene er en naturlig møteplass og et sted de oppsøker for å få faglig hjelp og service.

LES OGSÅ: Nordre Aker-ungdom møtes på Majorstua for å slåss - med tilskuere

Mange eldre bruker mange ulike legemidler.

– Vår oppgave er å veilede og gi råd slik at legemidlene brukes riktig. Dosepakkede legemidler, som hjelper kunden til å ta tablettene sine i rett mengde og til rett tid gjennom døgnet, og Legemiddelsamtale, er noen av de tjenestene som vil være tilgjengelig i våre aldersvennlige apotek, sier Bjåen.


– Det er også viktig for oss at våre eldre kunder får en positiv og enkel handleopplevelse. Derfor vil Boots apotek Storo ha for eksempel forstørrelsesglass tilgjengelig i hyllene, samt forstørrelsesglass og krykkeholder i hver disk, legger hun til.

I tillegg har apotekene synliggjort køsystemet bedre og sikre at det vil være nok venteplasser i apoteket.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...