Nordre Aker Budstikke

Her blir det bare 400 meter mellom «samme» butikk

Rimi Kjelsås i Marsveien blir Coop Prix i uke 5. Det er bare 400 meter til den eksisterende Coop Prix-butikken i Midtoddveien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det blir høy Prix-konsentrasjon på Kjelsås til neste år. Nå er det klart hva de resterende Rimi-butikkene i Nordre Aker blir til etter Coops ICA-oppkjøp.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2015 kl 13:00

NORDRE AKER: Da Coop tidligere i år kjøpte opp ICAs virksomhet i Norge, ble raskt Rimi på Storo omgjort til Bunnpris, fordi Coop ble pålagt å selge 93 butikker på landsbasis for ikke å bli for dominerende lokalt.

Coops omlegging til egne kjeder tar imidlertid lenger tid. De første ICA- og Rimi-butikkene har blitt til Coop-kjeder, men omprofileringen vil ikke være ferdig før godt inn i 2016.I følge Osloby har bare 10 av 47 butikker endret navn hittil.

Prix, tett i tett

Eksisterende Coop Prix i Midtoddveien (krysset Kjelsåsveien/Grefsenveien) fortsetter som tidligere, til tross for at den får en navnesøster bare 400 meter ned Grefsenveien (i Marsveien 2).

Nå er det imidlertid klart at de to Rimi-butikkene i Marsveien på Kjelsås og i Maridalsveien på Korsvoll, blir omprofilert til Coop Prix.

Rimi Kjelsås blir Coop Prix i uke 5, mens Rimi Korsvoll blir Coop Prix uka etter, i uke 6.


Dermed blir det to Prix «tett i tett» på Kjelsås. For i krysset Grefsenveien/Kjelsåsveien/Midtoddveien, har Coop hatt en Prix-butikk i mange år.

Det er kun 400 meter mellom dagens Prix Kjelsås, og den nye Prix Kjelsås som åpner i Marsveien. I følge Google Maps bruker du fem minutter mellom de to butikkene om du tar beina fatt.

Nordre Aker Budstikke henvendte seg derfor til Coop. Vil dagligvarekjeden drive to «identiske» butikker så nær hverandre, eller vil oppkjøpet føre til at kjeden legger ned en av butikkene?

Lise Mette Kjellberg, kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge, beroliger dem som måtte frykte at sin nærmeste forsvinner.

Begge butikker vil nemlig drives som Prix fra 2016.


Rimi Korsvoll i Maridalsveien blir omprofilert til Coop Prix i uke 6. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Tre ganger Mega i Nordre Aker

Tidligere denne uka kunne Nordre Aker Budstikke fortelle at Rimi Nydalen i Torgbygget blir utvidet og gjort om til Coop Mega.

Det sa Nydalen-utvikler Avantor, da de også avslørte hvilken restaurant som åpner med uteservering ved Nydalen, til våren/sommeren (Les om den nye restauranten med stor uteservering her!).

Coops første omprofilering av en en tidligere ICA-butikk til egen kjede i Nordre Aker, skjedde da ICA Supermarked på Storo Storsenter ble til Coop Mega 17. september.

Rimi i Nydalen blir en utvidet Coop Mega-butikk til neste år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Butikken fikk blant annet selvbetjeningsløsning for å gjøre handlingen mer effektiv for kunder som skal handle litt.

En uke senere fulgte populære ICA Supermarked på Ullevaal stadion. Den butikken åpnet dørene som Coop Mega 24. september.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...