Nordre Aker Budstikke

Her blir det ikke lov å bade før langt ut i juli

Brekkedammen - fra i fjor sommer. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Ingen forsinket aprilspøk: Vann- og avløpsetaten melder om nedtapping i Brekkedammen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2016 kl 07:46

BREKKE: Vedlikeholdsarbeidene som skal gjøre i dammen medfører nedtapping av dammen fra 10. mai og avsluttes senest 10. juli.

LES OGSÅ: 5000 kroner i bot for å knuse en flaske!

– Det er ingen bademuligheter i Brekkedammen under arbeidene. Sognsvann og Trollvann er alternative badeplasser, ifølge Vann- og avløpsetaten.

Oppfylling til normal vannstand skjer kun noen timer etter at arbeidene er avsluttet.

LES OGSÅ: – 5000 kroner i bot for å knuse en flaske!

Arbeidene

– Blant annet skal damsteinene fuges om, for å tette lekkasjer. Dammen skal inspiseres, og elvegrus legges ut for å bedre forholdene for det biologiske mangfoldet, ifølge kommunen.

Videre skal vannstanden ned 3.25 meter, og må gjøres sakte for å ta best mulig vare på livet i elva. Noen timer etter arbeidene er ferdige 10. juli, vil det bli sluppet mye vann fra Maridalsvannet, for å fylle opp dammen igjen.

LES OGSÅ: Slik var badevannskvaliteten i Brekkedammen og Akerselva i 2015

Sommer beste tidspunkt

Arbeidene vil foregå mellom 07.00 - 19.00, mandag til fredag, også med gravemaskin. Men det vil ikke bli utkjøring av masser.


Ifølge Vann- og avløpsetaten er sommeren beste tidspunkt, for da er fisken mobil, og insekter med larvestadiet i vann, har forlatt vannet.

LES OGSÅ: Michael fra London ble så begeistret for Akerselva at han lagde en liten bok om elva

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...