Nordre Aker Budstikke

Her deiser speidernes klatretre i bakken

FALT NED: Klatretreet falt ned i Vestgrensa mandag i den sterke vinden. Foto: ALEXANDER MEISDALEN SAGEN

Syns du det blåste mye i går? Det store treet i Vestgrensa har gledet speidere i generasjoner. Men mandag ble naturkreftene for sterke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2015 kl 10:29

ULLEVÅL: – Treet har vært en fin del av gruppa, symbolisert skogen i et ellers ganske urbant område, sier Alexander Meisdalen Sagen i Longship group, 41. Oslo speidergruppe.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ: Lyn-spalten: «Hvordan har vi blitt så akterutseilte?»

Gammelt klatretre

Mandag falt det gamle treet utenfor speiderhuset i Vestgrensa i bakken. I følge Sagen har klatretreet trolig stått siden før speiderhuset ble bygget, og alle dagens speiderledere på Ullevål har selv vokst opp med treet. Longship-speiderne flyttet inn i huset i 1948.

Treet falt i retning Vestgrensa studentby.


– Det forårsaket ingen person- eller materiellskader, annet enn på en ledning tilhørende NCC som var koblet mot brakkene, sier Sagen.

LES OGSÅ: 40 år med Kjelsåsspeidernes dag og speidertivoli

Kan bli dyrt å fjerne

Treet stod på tomta tilhørende speidergruppa, en tomt som de leier av Oslo kommune. Det er likevel trolig speidergruppa som må ordne med å få det fjernet.

– Det å få fjernet treet blir ikke bare morsomt. Det delte seg i to; en del falt «pent» ned på parkeringsplassen, men den andre og største delen av treet falt nedover bakken ut mot en parkeringsplass over et gjerde. Det henger ganske høyt oppe i luften, noe som gjør at vi antakelig må leie inn noen til å få det vekk. Det kan fort bli dyrt, sier Sagen.

Siste! Onsdag var imidlertid treet borte. Speiderne fikk tak i noen som trygt fikk ned treet og sagd det opp til en relativt rimelig penge, får Nordre Aker Budstikke opplyst.


Onsdag ble treet ved speiderhuset i Vestgrensa trygt fjernet og sagd opp. Foto: ALEXANDER MEISDALEN SAGEN

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...