Nordre Aker Budstikke

Her endte elgen sine dager

Elgen ble skutt i en hage på Grefsen. LESERFOTO

– Den må ha krysset Gre fsenveien for å komme inn til hagen der den ble skutt, så det var vel ikke trygt for hverken elgen eller bilister. Han var nok bare sulten stakkars, sier en leser til Nordre Aker Budstikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2018 kl 16:33

GREFSEN: Nordre Aker Budstikke skrev mandag 5. februar om en elg som hadde slått seg til i en hage på Grefsen. Før helgen ble det også observert elg i en hage på Tåsen.

I etterkant har flere lesere meldt om elgobservasjoner i boligområder i nærheten.

Skutt

Onsdag 7. februar måtte en ung elg bøte med livet, etter å ha vandret rundt på Grefsen. Men det er uvisst om det er samme unge elgen som lokalavisa har skrevet om de siste dagene.

– Elgen endte dessverre sine dager i Engveien. To menn med refleksvest skjøt elgen onsdag, og fraktet den bort Alt gikk veldig fort og profesjonelt for seg, så jeg tror ikke elgen led. Den må jo da ha krysset Grefsenveien for å komme inn til hagen der den ble skutt, så det var vel ikke trygt for hverken elgen eller bilister. Han var nok bare sulten stakkars, sier leseren som har sendt oss disse bildene.

LES OGSÅ: Hundeiere - Skjerp dere! Flere rådyr bitt og skadet av løsbikkjer


Elgen ble transportert bort på henger. LESERFOTO

Tøft for viltet

Seksjonssjef i Bymiljøetaten, for Nordmarka, Knut Johansson, forteller:

– Jeg kan bekrefte at det ble skutt en elg på Grefsen, onsdag. Dette var en kalv som enten hadde kommet bort fra kua, eller at kua var død av ukjente årsaker. Kalven var visstnok i veldig dårlig form, så vedkommende på vakt valgte avliving som beste utvei. En trist affære i en vinter som bare blir tøffere for viltet. Snømengden har vært stigende siden en god stund før jul, men problematisk for dyrene har det vært i rundt en måned.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...