Nordre Aker Budstikke

Her er fremtiden i Nordre Aker

Ungdommens Byelsutvalgsmøte samlet i nydalen, mandag 26. oktober. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mandag landet alle disse ungdommene på tre kjernesaker som de sammen vil jobbe for i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2015 kl 14:11

NORDRE AKER/NYDALEN: Alltid liv og røre når Ungdommens bysdelsutvalgsmøte, også kalt UBUM, samles i Nydalen og bydelshuset for å diskutere og stemme over hvilke saker som skal løftes frem og jobbes for.

LES OGSÅ: Det er i Maridalen det skjer Halloweenkvelden – med eller uten hund

Femte gang

Møtet blir ledet av Ungdomsrådet i Nordre Aker, og rådet inviterer elevene fra de forskjellige skolene til å delta så langt det er plass.

Mandag 26. oktober ble rekord-UBUM med veldig godt oppmøte.

– Det er femte gang vi arrangerer UBUM i Nordre Aker. Vi har invitert ungdom fra Morellbakken, Engebråten, Nordberg, Nydalen vgs og ungdommer fra Abelloftet til å komme å finne frem til det de mener er det viktigste å forbedre i bydelen, forteller nestleder i ungdomsrådet, Maika Godal Dam.


LES OGSÅ: Nå er det klart hvem som blir ny politisk leder i Nordre Aker

Tre hovedsaker

Ungdommene legger frem de forskjellige bydelsforslagene til avstemming.

– I år ble det flertall for å fortsette å jobbe for gratis skolefrukt på alle Ungdomskoler i Nordre Aker, forteller Maika videre.

Hun fortsetter.

– I tillegg vil vi jobbe for færre lekser, og ikke minst en tilgjengelig prøveplan også på ungdomsskolene. Altså oversikt over alle prøver i alle fag tidlig, så kan man kanskje unngå at prøver faller på samme dag. Det har man på videregående skoler, og det bør det også være på ungdomsskolene, sier nestlederen.


LES OGSÅ Kommentaren som er lest av 30.000: Psykologen: Vær så snill! Senk farten til barna våre

Siste prioriterte sak for ungdommene.

– Gratis bind og tamponger - hvordan det eventuelt kan organiseres skal Ungdomsrådet diskutere nærmere, sier Maika.

80

Leder for Ungdomsrådet i Nordre Aker, Tiago Gjesdal går selv i 2. klasse på Nydalen videregående. Han er godt fornøyd med møtet.

– Vi har aldri før hatt så høy deltagelse på UBUM, og det er veldig gøy å se at så mange ungdommer har engasjert seg. Alle ungdomskolene, ungdomshusene - Trikkehallen, Glasshuset og Abeloftet - og Nydalen Videregående skole var representert her i dag. Til sammen rundt 80 personer, forteller Tiago.


LES OGSÅ: 3,3 kilometer ny turvei fra Grinda til Sognsvann

Han fortsetter.

– Vi gleder oss veldig til å jobbe med disse nye sakene og til å fremme ungdommers meninger opp mot det nye bydelsutvalget, ifølge Tiago.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...