Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Her er hylekoret mot Sylvi – statsråden ville gjerne selv blitt invitert

Deler av hylekoret utenfor Justisdepartementet i Nydalen Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Hylekor, sa innvandrings- og integreringsminister minister Sylvi Listhaug (Frp) om det enorme engasjementet etter skuespiller Kristoffer Joners facebookinnlegg om å støtte NOAS.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2016 kl 17:16

NYDALEN: I overkant av 100 mennesker samlet seg utenfor Justisdepartementet i Nydalen onsdag ettermiddag. Fem over halv fire begynte de å hyle, og holdt på i ti minutters tid. Mellom slagene ropte de taktfast «skam!».

Se video av hylekoret over (mobil-versjon) eller til høyre på denne siden.

Årsaken var et tilsynelatende spontant Facebook-arrangement. Tidligere på ettermiddagen hadde over 600 trykket at de ville delta, og flere tusen var interessert i arrangementet.

– Det er gøy å være del av en bevegelse, dette er jo Facebook-aktivismens tid. Vi er mange som er redde for den voksende høyrepopulismen. Dette handler i bunn og grunn om menneskeverd, og at vi ikke kan ha en minister, uavhengig av hva hun heter, som oppfører seg på den måten Listhaug gjør, sier Tale Ellingsvåg, sentralstyremedlem i Rød Ungdom og en av aktivistene onsdag ettermiddag.

Hylekor i Nydalen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Sylvi hadde stilt opp

Sylvi Listhaug selv viste seg ikke for aksjonistene, men sier at hun gjerne hadde møtt dem til dialog. I en e-post til Nordre Aker Budstikke skriver hun:

Sylvi Listhaug. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det er viktig at folk benytter seg av ytringsfriheten, og jeg er tilhenger av at folk er tydelige så lenge som man holder debatten anstendig. Sånn sett er det helt greit at folk ønsker å markere sin holdning utenfor departementet. Jeg har selv ikke mottatt noen invitasjon til å holde et innlegg eller appell, men hadde selvsagt stilt opp dersom jeg fikk en slik invitasjon.

Joner-stunt

Hele hylekorsaken startet denne uka med at skuespiller Kristoffer Joner la ut, ifølge han selv, sitt første og kanskje siste innlegg på Facebook. Hvor Joner, som også er Ap-politiker, oppfordret folk til å gi penger til NOAS i innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) navn.

Bakgrunnen for innlegget er også Listhaugs innvandringspolitikk.

STEM: Hvem er årets ildjsel og medmenneske? Se finalistene her og stem nå!

Hett på nett

Innlegget til Joner gikk varmt på nettet, og NOAS (Norsk Organisasjon for Asylsøkere) har fått inn over tre millioner kroner i støtte for sitt arbeid for flyktninger og asylsøkere.

Da klokken var blitt 15.30 var omlag 100 mennesker samlet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nydalen

Facebook-arrangementet «Hylekor mot Sylvi Listhaug», tilsynelatende opprettet av en privatperson som støtter opp om Joners innlegg, ble inspirert av følgende twittermelding:

«Jeg er med på å dra til @Justisdep for å vise @SylviListhaug hvordan hyelkor høres og ser ut, hvis noen kunne tenke seg å orgainsere det».

I beskrivelsen av arrangementet skriver initiativtakerne:

«La oss vise Sylvi Listhaug hvordan et hylekor faktisk høres ut? Ikke for å bli for primalskrikhippie, men det er sikkert et par av oss som har behov for å slippe løs litt av hvert i disse dager også.. Vær så snill å henge med a, for dette blir utrolig pinlig hvis det ikke er litt volum.»

Noen hylte med megafon. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kritikk

Kristoffer Joner har i etterkant av facebookinnlegget fått kritikk for å ha samarbeidet med et pr-byrå. Forbrukerombudet har avvist at dette er å betrakte som reklame.

STEM: Hvem er årets ildjsel og medmenneske? Se finalistene her og stem nå!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...