Nordre Aker Budstikke

Her fjernes Flexbo

Flexbo-husene i ferd med å rives, åtte år etter at de ble oppført. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bosetningen på «Utsikten» i Kapellveien avvikles etter åtte år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2016 kl 14:26

GREFSEN: Fredag formiddag er gravemaskiner i gang med å rive Flexbo-bosettingen i Kapellveien, rett bak Grefsen hageavfallsmottak og minigjenbruksstasjon.

Det er Bydel St. Hanshaugen som har administrert Flexbo-prosjektet, et botilbud for bostedsløse og tidligere rusmisbrukere (se faktaboks). De fem husene ved «Utsikten», i skogen ved Kapellveien, ble oppført i 2008. Prosjektet vakte stor motstand i lokalmiljøet da planene ble kjent.

Fem tilsvarende hus har også stått ved Ljabru i Bydel Søndre Nordstrand.

Flexbo-husene blir fredag fjernet med gravemaskin. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Regulert til gravlund

Husene i Kapellveien sto på et areal som var regulert til andre formål enn bolig. Det bygges opp nye tilbud i Oslo som blir mer permanente, opplyser bydelsdirektør Ellen Oldereid i Bydel St. Hanshaugen, i en melding til Nordre Aker Budstikke.


Som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet, er området der Flexbo-husene har stått egentlig regulert til gravlund. Oslo kommune har tidligere ikke ønsket å omregulere tomten til boligformål permanent.

LES OGSÅ: Mann frøs trolig ihjel utenfor Flexbo-huset

Planlegger nye botilbud

Nordre Aker Budstikke kjenner til at Bydel Nordre Aker sammen med bydelene Sagene og Bjerke jobber med et prosjekt for å få bosatt mennesker som har vanskelig med å skaffe egen bolig, med bakgrunn i rus og psykiatri. Det er ønskelig at disse ikke bor sammen i sentrum, men ute i bydelene.

LES OGSÅ: Fant blodig sprøyte på skoleveien

Prosjektet ble informert om muntlig av assisterende bydelsdirektør Preben Winger i bydelsutvalgsmøtet (BU) i Nordre Aker i juni. Det ble fortalt at det trolig kommer en sak til politisk behandling for BU i september i år.


Det jobbes i øyeblikket med en konsekvensutredning, som Bydel Bjerke har ansvaret for, og det er sett på flere kommunale tomter i de tre bydelene. Status i juni var at Sagene ikke har noen passende tomter, mens det i Bjerke og Nordre Aker er henholdsvis to og tre slike.

Tanken er å sette opp små hus hvor det kan bo to-tre personer.

Nordre Aker Budstikke kjenner ikke til om dette prosjektet er knyttet til avviklingen av Flexbo-prosjektet i Kapellveien, men har ikke fått svar på dette verken fra Bydel Nordre Aker eller St. Hanshaugen. Bydel Nordre Aker ønsker ikke å kommentere prosjektet, eller hvilke tomter som er aktuelle, før konsekvensutredningen er ferdig.

Saken skal behandles i rådhuset før nye bosettinger eventuelt etableres.

Kommunale boliger i Runes-bygget

Tidligere i år ble deler av bygget der Runes Minivarehus på Kjelsås, i Kjelsåsveien 130, kjøpt av Oslo kommune. Tanken er å omgjøre bygget til kommunale boliger. Disse skal etter planen stå ferdige i januar 2017.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...