Nordre Aker Budstikke

Her forsvinner Shell

Shell/7-Eleven i Tåsenveien skal omprofileres til YX 7-Eleven. Det er 10 år siden stasjonen sist hadde XY-skilt.

Reitan tar tilbake bensinstasjonenen sine.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2018 kl 11:58

TÅSEN: I Plan- og bygningsetatens saksinnsyn ligger søknaden fra Brand Factory Norge, på vegne av Reitan-eide YX Norge, om å bytte skilt og profil på bensinstasjonen i Tåsenveien.

Dagens gule og røde Shell-skilt skal erstattes med røde, hvite og blå YX-skilt, i kombinasjon med 7-Eleven-skilt, liknende dem stasjonen allerde bærer i dag. I redegjørelsen til Plan- og bygningsetaten ber Brand Factory Norge, på vegne av Reitan-selskapet, om fritak for nabovarsling.

«…da det ikke er av naboers interesse. Dette gjelder omprofilering hvor eksisterende skilt byttes ut med nye og med samme plassering, ingen stor endring fra dagens situasjon. Vi kan ikke se at skilt vil være til sjenanse for noen naboer og ser det ikke nødvendig å måtte nabovarsle…» skriver de.

PBE har ikke gitt tilbakemelding i saken ennå. Planlagt tidspunkt for omprofileringen er rett over nyttår.

Tar tilbake 7-Eleven-stasjoner

Bakgrunnen for skiltendringen er at Reitangruppen tar tilbake sine egne stasjoner når samarbeidsavtalen med ST1 (Shell) utløper ved utgangen av 2018. Fra 2019 inngår 7-Eleven samarbeid med YX på drivstoff og blir til YX 7-Eleven.


Slik vil de nye YX 7Eleven-stasjonene se ut. Foto: YX (illustrasjon)

I 2007 inngikk Reitan Convenience en skandinavisk samarbeidsavtale med Shell for 266 stasjoner i Skandinavia. Avtalen innebar at Reitan Convenience håndterte butikkvirksomheten gjennom 7-Eleven, mens Shell håndterte bensinvirksomheten. I 2008 besto YX-kjeden av 120 stasjoner. I dag er det 220 YX-stasjoner i Norge, som vil vokse ytterligere når de 87 nåværende Shell/7-Eleven-stasjonene omprofileres.

Det er omlag ti år siden bensinstasjonen i Tåsenveien ble omprofilert fra YX til Shell/7-Eleven.

Både 7-Eleven, som er en del av Reitan Convenience, og YX, som er en del av Uno-X Energi, er eid av Reitangruppen. Selskapet står også bak Rema 1000.

Bensinstasjonendringer

Det er ikke lenge siden det var slutt for Shell-stasjonen i Kjelsåsveien. Her skal tomta brukes til bolig i stedenfor bensin. For mange er det vemodig at bensinstasjonen og verkstedet nå er historie.


Det er heller ikke lenge siden Uno X-stasjonen ved Storo ble nedlagt, fordi det skal bygges sykkelfelt og kollektivfelt på strekningen langs Ring 3.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...