Nordre Aker Budstikke

Se video:

Vannet fosser opp av grunnen i skogen

I en skråning i skogen mellom Akerselva og Maridalsveien ved Nydalen kommer det vann opp av grunnen. Foto: Christian Fredrik Borg

I skogen mellom Akerselva og Maridalsveien kommer det vann opp av grunnen. Så renner det ut i Akerselva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2021 kl 08:59

NYDALEN: Oppkommet av vann er årsaken til at Vann- og avløpsetaten frykter at at det har oppstått brudd på «Nydalsledningen».

– Vi har gjort svært omfattende lekkasjesøk i rør som ligger i området. Vi har stengt vannet i ulike sektorer og drevet kildesporing med farget vann, sier Simen Strand Jørgensen, kommunikasjonsrådgiver i Vann- og avløpsetaten, til Nordre Aker Budstikke.

Likevel er ikke årsaken til at vannet kommer opp av bakken funnet.

Det er under disse steinene mellom Akerselva og Maridalsveien vannet kommer opp av grunnen. Foto: Christian Fredrik Borg

Vann- og avløpsetaten varslet derfor at de ville stenge Nydalsledningen helt onsdag 23. juni for å feilsøke. Nedbør gjør imidlertid at de har besluttet å utsette stengingen.

Renner i Akerselva

Vann- og avløpsetaten understreker at det har kontroll på oppkommet.

– Vannet går ut i terrenget og renner ned i Akerselva. Det er ikke forurensing verken av drikkevann eller i Akerselva, skriver etaten i en pressemelding.

Vannet kommer opp i skogen mellom Telia-bygget og Akerselva.

Slik Nordre Aker Budstikke forstår det, leder et rør deler av vannet ned i en kum.

Et rør leder mye av vannet som kommer opp i en kum. Foto: Christian Fredrik Borg

Vannet er kaldt og klart og kommer opp av bakken under en mur. Det er tett skog og ulendt terreng i området.

Vann som kommer opp av grunnen i skogen mellom Akerselva og Maridalsveien, knyttes til den mulige lekkasjen på en av Oslos tre hovedvannledninger. Video: Christian Fredrik Borg

Ville ta vannet

Nydalsledningen er en av tre hovedvannledninger som forsyner hovedstaden med drikkevann fra Maridalsvannet.

Det er rundt en måned siden etaten ble gjort kjent med den mulige lekkasjen. Omfanget av en eventuell lekkasje, er ikke mulig å fastslå ennå.

Vannet renner ut i Akerselva, opplyser Vann- og avløpsetaten. Foto: Christian Fredrik Borg

– Er det sannsynlig at lekkasjen er under Telia-bygget ettersom vannet skal komme opp herfra?


– Ikke nødvendigvis. Vi kan foreløpig ikke fastslå hvor lekkasjen stammer fra, sier Strand Jørgensen.

– Hvor lenge vil arbeidet med lokalisering av den eventuelle lekkasjen ta?

– Vi håper å kunne gjennomføre operasjonen på dagtid, i cirka åtte timer. Underveis kan noen innbyggere på Oslos vest oppleve redusert rykk og misfarge på vannet. Når Nydalsledningen åpnes igjen, vil det sendes ut en kokeanbefaling etter et føre-var-prinsipp, sa han før det ble kjent at feilsøkingen skulle utsettes.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...