Nordre Aker Budstikke

Her gikk elevene ut med nesten fem i snitt

Nordberg er en av grunnskolene i Oslo som hadde høyest snitt på grunnskolepoeng. Foto: Christian Fredrik Borg

Grunnskolepoengene til avgangselevene ved landets ungdomsskoler har aldri vært høyere enn sist skoleår, hverken i Oslo eller på landsbasis.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2020 kl 10:13

NORDRE AKER: Grunnskolepoeng er normalt en samlet poengsum for alle standpunkt- og eksamenskarakterer på vitnemålet. Koronasituasjonen gjorde at årets eksamener for ungdomsskoleelevene ble avlyst, og grunnskolepoengene til vårens avgangselever er derfor kun bestående av standpunktkarakterer i de ulike fagene. Poengsummen danner grunnlaget for inntaket til videregående skole.

I Oslo var gjennomsnittet 44,9 grunnskolepoeng sist skoleår. Det er en økning på 1,6 poeng siden sist skoleår. Året før det, skoleåret 2017-18, var snittet i grunnskolepoeng 42,1 i hovedstaden.

– Dette er hyggelige tall, og viser at lærerne har jobbet hardt og vært kreative for å sikre at elevene har fått vist sin kompetanse på flere og varierte måter denne våren. De har blant annet brukt foto, video, lydopptak og samtaler om innleveringer fra hjemmeskoletiden, sier utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i en nyhetssak på Osloskolens nettsider.

Marte Gerhardsen, som er bosatt på Nordberg, er direktør i Utdanningsetaten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

På landsbasis var gjennomsnittet 43,2 grunnskolepoeng, som tilsvarer en økning på 1,32 grunnskolepoeng fra skoleåret 2018-19.

Nordberg i toppen

Nordberg er skolen i Nordre Aker som hadde den høyeste gjennomsnittlige grunnskolepoengsummen, viser tall fra Utdanningsdirektoratet.

Vårens 190 avgangselever på skolen hadde i gjennomsnitt 49,2 grunnskolepoeng på vitnemålet. Det gjør at Nordberg-elevene gikk ut med det tredje høyeste snittet, og nest best av de offentlige skolene. Snittet på 49,2 er en økning med 1,7 grunnskolepoeng fra skoleåret 2018-19.

Det var Midtstuen skole i bydel Vestre Aker som hadde høyest snitt i hovedstaden.

Oslo Montessoriskole følger etter Midtstuen med et gjennomsnitt på 49,4. Det var imidlertid 19 avgangselever ved den private skolen i vår, som tilsvarer en tiendedel av Nordbergs elevmasse på tiendetrinn sist skoleår.


Ved enkelte skoler er tallene unntatt offentlighet/skjermet. Det gjelder et fåtall skoler, men det kan likevel hende at gjennomsnittet ved disse er høyere enn de nevnte i artikkelen.

Engebråten og Morellbakken

Snittet ved Morellbakken var det tolvte høyeste i Oslo. Rektor Siv Landes siste avgangskull, ettersom hun gikk av med pensjon denne sommeren, hadde i gjennomsnitt 47,5 grunnskolepoeng. Begge de to siste årene har det vært 128 elever på tiendetrinn ved skolen, og elevene født i 2004, økte snittet med 3,2 grunnskolepoeng.

Marit Sesseng, som gikk av med pensjon denne sommeren, kan også glede seg over at hennes siste avgangskull på Engebråten hadde høyere snitt enn året før. De 198 elevene som gikk i tiendeklasse sist skoleår, hadde i gjennomsnitt 46,9 i grunnskolepoeng.

Gjennomsnittet for Sessengs siste kull med avgangselever var 1,4 poeng høyere enn året før.


Engrebråten er nummer 15 av grunnskolene i Oslo i Nordre Aker Budstikkes kartlegging.

Faktaboks

Gjennomsnittlig grunnskolepoengsum skoleåret 2019-20

(Fjordårets gjennomsnitt i parentes).

1. Midtstuen: 49,7 (48,3) grunnskolepoeng, 162 elever

2. Oslo Montessoriskole: 49,4 (47,3) grunnskolepoeng, 19 elever

3. Nordberg: 49,2 (47,5) grunnskolepoeng, 190 elever

4. Nyskolen i Oslo: 49,1 (40) grunnskolepoeng, 13 elever

5. Marienlyst skole: 48,6 (46) grunnskolepoeng, 147 elever

6. Brannfjell skole: 48,5 (46,7) grunnskolepoeng, 197 elever

7. Bjørnsletta skole: 48,4 (45,3) grunnskolepoeng, 95 elever

8. Ris skole: 48,3 (48,3) grunnskolepoeng, 206 elever

9. Wang Ung Oslo AS: 48,3 (47,1) grunnskolepoeng, 121 elever

10. Heltberg ungdomsskole Ullevaal AS: 47,8 (45,9) grunnskolepoeng, 14 elever

12. Morellbakken skole: 47,5 (44,3) grunnskolepoeng, 128 elever

15. Engebråten skole: 46,9 (45,5) grunnskolepoeng, 198 elever

Kilde: Utdanningsdirektoratet

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!


Nordre Aker Budstikke gjør for ordens skyld oppmerksom på at journalisten er tidligere elev på Nordberg skole.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...