Nordre Aker Budstikke

Her kan du – kanskje – feire 17. mai i 2020

Arbeidet med å oppgradere John Colletts plass til torg og møteplass har blitt utsatt flere ganger. Prosjektet er nå nedskalert, men skal nå stå ferdig til våren 2020 – dersom alt går etter planen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

En oppgradert John Colletts plass skal stå ferdig neste år, dersom det kommer inn anbud som svarer på forventningene til kvalitet og pris. Fremtiden for kinobygget er fortsatt ukjent.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2019 kl 15:16

ULLEVÅL: For ett år siden, høsten 2018, var spesifiseringen av prosjektet "oppgradering av John Colletts plass" til torg og møteplass i bydelen, så godt som ferdig. Det gjenstod riktignok en del avklaringer med Ruter, Bymiljøetaten, Vann- og avløpsetaten og Plan- og bygningsetaten.

Men det var ikke det største problemet. Da bydelsutvalget ble orientert i september 2018, fikk de nemlig beskjed om at bydelen ikke hadde nødvendige midler til å gjennomføre prosjektet slik det først var spesifisert. Den planlagte oppgraderingen av John Colletts plass hadde en prislapp på 10,63 millioner kroner, og bydelen søkte i vår om dekning for hele prosjektet fra Torg- og møteplassmidlene i Oslo kommune. Det viste seg at den totale potten fra kommunen var 10 millioner – og Nordre Aker fikk tildelt «bare» 4 millioner kroner.

Reduserte prosjektet

Bydelsutvalget vedtok i september i fjor likevel å videreføre prosjektet, men redusert i omfang i forhold til forprosjektet, og med sikte på ferdigstillelse i løpet av 2019, ved hjelp av midler tildelt i 2016 og 2018. Bydelen skulle samtidig søke om ytterligere støtte andre eksterne kilder, dersom dette var mulig.

I november 2019 vet vi at en ferdigstillelse av prosjektet inneværende år ikke vil skjer. I forbindelse med at saken igjen var oppe til orientering i bydelsutvalget (BU) 24. oktober i år, skriver bydelsadministrasjonen at som følge av vedtaket i fjor høst måtte landskapsarkitekten som laget forprosjektet, Dronninga Landskap, nedskalere planene.

Slik så Dronninga Landskaps forslag til ny John Colletts plass ut, før prosjektet ble nedskalert i fjor. Foto: DRONNINGA LANDSKAP/BYDEL NORDRE AKER


«Dette arbeidet sammen med avklaringer mot andre instanser som tok lenger tid enn først antatt, har ført til forsinkelser. Rammetillatelse fra PBE forelå først 01.03.2019. Denne rammetillatelsen ble gitt på betingelse av at det ble gjort undersøkelser av forurensning i grunnen før arbeider kunne starte opp,» skriver Bydel Nordre Aker.

Anbudsinnbydelse ble lagt ut i september 2019, med frist i løpet av oktober. Påfølgende bygging kan starte senhøsten 2019, forutsatt at det foreligger tilbud som er tilfredsstillende på pris og kvalitet, ifølge bydelen. Videre går det frem at frist for ferdigstillelse og åpning av ny plass er satt til 17. mai 2020.

LES OGSÅ: Slik gikk det med møteplassen på Grefsenplatået: Fikk millioner til å sette i gang i 2012, men fortsatt ingen «ny» møteplass

Uklar fremtid for kinobygget

Bydelen påpeker at utviklingen av John Colletts plass bør sees i sammenheng med innholdet i Vestgrensa 2, gamle Ullevål kino.

«Det er ønskelig at plassen utvikles videre som en del av omformingen av bygget, både hva gjelder belysning av fasaden og evt ekstra innhold på plassen,» skriver Bydel Nordre Aker.


Etter at Vestgrensa 2 og 4 fikk nye eiere i fjor, er det imidlertid ikke noen avklaring på hva innholdet i bygget blir. Eierne ønsket å utvikle kinobygget til studentleiligheter, men har lagt disse planene på is, etter at Byantikvaren satte foten ned for fasadeendringene dette ville kreve.

I høst ble det klart at menigheten som har leid kinosalen ikke får videreført leieavtalen etter at denne går ut. Vestgrensa 2 og 4, samt Niels Henrik Abels vei 2 (med unntak av lokalene til legesenteret), eies nå av eiendomsutviklerne og investorene Edd Martin Traaseth og Pål Gundersen. Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Traaseth, som opplyser at de jobber videre med mulig bruk av bygget, men at de ikke ønsker å kommentere dette før i 2020.

Foreningen Colletts Kulturhøst satte i høst i gang en underskriftskampanje for å få bruken av kinobygget som kulturhus opp i bystyret.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...