Nordre Aker Budstikke

Her kan du snart plukke opp en bysykkel

Nytt stativ er ferdig i Gjerdrums vei. Vi ser ringveien i bakgrunnen Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nye stativer i Norde Aker åpner til våren. Nå blir det ingen sak å sykle helt ut til Ring 3.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2017 kl 22:17

NORDRE AKER: Dette stativet står klart og venter på 18 bysykler i Gjerdrums vei, når sesongen tråkkes igang igjen i april.

Vi kunne allerede i fjor fortelle at bysykkelordningen utvider enda mer i 2017.

Nå er det klart at det kommer enda flere stativer. I Tåsen-området kommer det bysykler, trolig tre steder. Det gjør det også på John Colletts plass på Ullevål, og det kommer et nytt stativ ved Ullevål sykehus, i Kirkeveien.

18 bysykler får plass i stativet i Gjerdrums vei. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ifølge Urban Infrastucture Partner, som driver bysykkelorningen, var de blå syklene ute på nesten 2,2 millioner turer i 2016. Det var en stor økning fra rundt 990.000 turer i 2015.


Og flere skal det bli i år. Stativet i Gjerdrums vei, rett ved ringveien, Nydalen togstasjon og de nye studentboligene som snart står klare i Gjerdrums vei 10-12, supplerer stativene som åpnet ved Storo storsenter og BI i Nydalen i 2016.

På kartet over kommende stativer finner vi et bysykkelstativ i Rolf Wickstrøms vei, ved Bergrådveien, og et planlagt stativ ved Tåsenløkka/Voldsløkka i overgangen mellom Tåsenveien og Uelands gate.

Kartutsnitt fra Oslobysykkel.no.

Når disse åpner er imiderltid ikke klart ennå.

LES OGSÅ: Oslo Bysykkel har fått 520.000 kroner til å utvikle tilbudet slik at du unngår å komme til tomt eller helt fullt stativ

Tåsen senter?

Hos Plan- og bygningsetaten fant vi at det allerede i januar 2016 ble gitt tillatelse til oppføring av et nytt bysykkelstativ utenfor Tåsen senter. Etter at tillatelsen ble gitt, har imidlertid søknaden blitt endret, etter innspill fra Statens Vegvesen. Stativet ønskes flyttet til den andre siden av gang- og sykkelveien forbi senteret.

– Ang. stativet på Tåsen så er vi i dialog med Statens Vegvesen om avtale (…) Mest sannsynlig vil det komme til 2017-sesongen, skrev Oslo Bysykkel i en e-post til Nordre Aker Budstikke i fjor høst. Endringstillatelse ble gitt i oktober 2016.

Per nå er ikke dette stativet å finne på Oslo Bysykkels nettsider, så vi må trolig smøre oss med tålmodighet en stund til.

Ifølge Akersposten.no vil de nye stativene som ligger ved ringveien forhåpentligvis være klare til sommeren.


Det kommer nemlig også bysykkelstativer langs ringveien vest i Oslo; på Furulund og Monolittveien på Smestad, samt langt ned i Sørkedalsveien og Diakonveien. Se alle bysykkelstativ på Oslobysykkel.nos kart.

Bysykkelsesongen starter i april.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...