Nordre Aker Budstikke

Her kommer Oslos helt nye skiløyper

Slik blir de tre nye skitraseene i Linderudkollen, som står ferdige til årets skisesong.

– Arbeidene med det nye skianlegget har nå kommet så langt at man ser godt hvilke fine løyper som vil tilbys byens skiløpere kommende vinter, forteller Kjelsås Langrenns Svein Olav Bø.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.07.2015 kl 18:57

LINDERUDKOLLEN: Det bygges og ordnes til i Linderudkollen. Svein Olav Bø har tatt en befaring i Linderudkollen, i det som skal bli et flott og helt nytt skianlegg i Nordre Aker – i Lillomarka.

– Arbeidene med det nye skianlegget har nå kommet så langt at man ser godt hvilke fine løyper som vil tilbys byens skiløpere kommende vinter. Linderudkollen vil utvilsomt bli et verdifullt tilskudd til breddeidretten, sier Bø, som nylig har vært på befaring i området.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Tre traséer

Anlegget vil bestå av tre adskilte traséer som skal bindes sammen med en skibro, omtrent
der innkjørselen til parkeringsplassen har vært i alle år. Det blir én løype ned mot Kringla, én rundt Kapteinsputten og langs veien fra Trollvann, og én løype som går opp til Solemskogen.


– Men alle løypene er gjenbruk og utbedring av de opprinnelige løypene, legger Bø til.

Mest jobb mot Kringla

Han forteller videre at løypa ned mot Kringla har vært den mest arbeidskrevende og at det er der arbeidene har kommet lengst.

Videre er det gjort mye arbeid i løypa rundt Kapteinsputten og til Trollvannsveien, mens det opp mot Solemskogen så langt er ryddet og drenert.

Vendespor

– Det blir også tilrettelagt for vendespor. Vendespor 1, 2 og 3 viser området der løypa snur nede mot Kringla. Det er bred og fin trasé som er beregnet på trafikk begge veier. Her blir det god fart, men det er god oversikt, ifølge Bø.


VENDESPOR 3: Området der løypa snur ned mot Kringla. Foto: SVEIN OLAV BØ

LES OGSÅ: Psykologen fra Grefsen er røver på Sørlandet om sommeren

Kum og lysfundament

Det kommer nye lysstolper og produksjonen av kunstsnø vil skje fra en rekke betong-kummer i alle de tre løypene.

– En tidligere trang bakke mellom Åsputten og Linderudkollen blir nå oversiktlig og sikker, forklarer Bø.

KUM OG LYSFUNDAMENT: Detaljer i løypa ned mot Kringla. Det kommer nye lysstolper, og produksjonen av kunstsnø vil skje fra en rekke slike betongkummer. Foto: SVEIN OLAV BØ

Ny asfalt

P-plassen på Linderudkollen er nyasfaltert.

– Her er det plass til flere biler enn tidligere og vil utvilsomt være til glede for mange. Parkeringskapasiteten på Linderudkollen har alltid vært en flaskehals, sier han.

I tillegg vil det ifølge Bø bli lagt til rette for parkering langs veien.

ASFALT: Den nyasfalterte P-plassen på Linderudkollen. Her blir det plass til flere biler enn tidligere. Foto: SVEIN OLAV BØ

Start og mål

Bildene viser også det sentrale området for start og innkomst. Området brukes nå til mellomlagring av masse.

START OG MÅL-OMRÅDET. Foto: SVEIN OLAV BØ

Myrete

Trollvannsløypa viser at det har vært nødvendig med mye utbedring i løypa rundt
Kapteinsputten.

UTBEDRINGER: Løypa ved Kapteinsputten. Foto: SVEIN OLAV BØ

– Her var det myr og svært vått og dårlig bæring for dagens løypemaskiner. Bildet «flatere bakke» er fortsettelsen av Trollvannsløypa opp til veien mellom Trollvann og Linderudkollen, og viser arbeider som er gjort for å lage en mere barnevennlig profil. Bakken var for bratt og er nå gjort flatere ved hjelp av tilkjørte steinmasser, forklarer Bø.

FLATERE BAKKE: Fortsettelsen av Trollvannsløypa opp til veien mellom Trollvann og Linderudkollen. Foto: SVEIN OLAV BØ

Det er våte områder mange steder – også der løypa skal gå ved siden av Trollvannsveien tilbake til Kapteinsputten.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...