Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Her må 12-åringene ha bankkort for å få kjøpt mat i skolekantinen

Morellbakken skole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

For ikke alle skoler tar imot kontanter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2016 kl 14:09

GREFSEN: Elevene får ikke bruke kontanter i skolekantinen ved Morellbakken ungdomsskole - noe også hjemmesiden til skolen bekrefter. Det betyr at elever helt i 12-årsalderen må ha bankkort - eller betalingskort - for å få kjøpt mat i skolekantinen.

Velkommen med kort

– Velkommen til vår elevdrevne kantine med ny meny for hver uke. Den er åpen hver dag i storefri, bortsett fra fredager. Det er kun mulig å bruke kort som betalingsmåte.

LES OGSÅ: Hvor kjip er du som tenåringsmamma- eller pappa?

Bare kort

– Mitt barn skulle kjøpe mat med kontanter i kantinen ved Morellbakken skole, men det gikk ikke. Grunnen er at de nekter å ta i mot kontanter i kantinen. Dette synes jeg er merkelig, sier en forelder som avisen har snakket med.

LES OGSÅ: Disse er videre til finalen i Årets Navn Nordre Aker - nå må du stemme!

Da Nordre Aker Budstikke tirsdag kveld er i kontakt med ledelsen ved ungdomsskolen, bekrefter de det forelderen også har fått som tilbakemelding i saken, at det er Utdanningsetaten og kommunen som ikke vil at skolene skal ha kontanter liggende.

– Opp til skolene

Men Utdanningsetaten svarer følgende da avisen tar kontakt .

– Utdanningsetaten har ikke noen felles retningslinjer for kantinedrift. Det er opp til hver enkelt skole å bestemme hvordan kantinen skal drives; i egen regi, i samarbeid med andre, av andre osv.

Videre.
 
– Hvis skolens selv skal drive kantinen så er det rutiner for håndtering av kontanter og kontantsalg. Det er ikke noe forbud mot å bruke kontanter, og det er opp til skolen å bestemme hvordan kantinen skal drives.

LES OGSÅ: Her kommer Oslos største og nye konsertarena!

– Spesielt

Utdanningsetaten anbefaler derimot å begrense kontantbetalingene, og viser blant annet til strenge rutiner for håndtering av kontanter.

– Som et alternativ til kontantinnbetalinger kan skolene bruke betalingsterminaler. Utdanningsetaten ser nå på muligheten for andre betalingsmåter, f.eks. med smarttelefon, ifølge Utdanningsetaten.

Forelderen kommenterer videre.

– Jeg synes det er spesielt at 12-15-åringer skal tvinges til å ha konto i banken, for å få kjøpt mat i kantinene ved skolene. Å kun ha alternativet minibankkort synes jeg er på grensen til arrogant, og fullstendig uten brukerne i fokus.

I skolekantinen på Nordberg tar de bare kontanter. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

LES OGSÅ: Flytter skolegrensen hit - løser og skaper problemer.

Nordre Aker Budstikke er igjen i kontakt med Morellbakken skole, og spør om skolen vil vurdere å endre praksis.

Vil ikke endre

– Vi har ikke planer om å endre praksis. Det er vanskelig å håndtere kontanter, og vi har gått over til betalingskort i forståelse med Foreldrenes Arbeidsutvalg, sier Siv Lande, rektor Morellbakken skole.

Men ved bydelens andre ungdomsskoler tar de kontanter i skolekantina.

Engebråten og Nordberg

Ved Engebråten Ungdomsskole kan elevene velge å betale både med kort og kontanter. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Engebråten og Nordberg ungdomsskoler i bydelen.

Ved Nordberg skole på Kringsjå forteller kontoret at i den populære skolekantinen tar de foreløpig bare kontanter.

Ved Engebråten skole kan elevene betale både med bankkort og kontanter i kantinen.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...