Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Her nektes russen å feste

Oslo kommune vil ikke ha russefester på de store parkeringsplassene i Maridalen, Sørkedalen og Sogsnvann i år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Det vil bli parkeringsforbud for buss på en rekke parkeringsplasser i Oslo i russetiden. Her kan du se hvilke steder russen nektes å feste.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.04.2016 kl 16:50

OSLO: I fjor vår skrev Nordre Aker Budstikke om at Oslo kommune satte opp skilt med midlertidig parkering forbudt for busser på enkelte utfartsparkeringer hvor russen er kjent for å feste om natten i mai.

Bussforbud

Det var tredd en svart søplesekk over opprinnelig skilt ved Låkeberget parkeringsplass i Maridalen. I tillegg var det plassert ut nytt skilt, med p-forbud for busser mellom 23.00 og 7.00, på flere p-plasser i Maridalen.

Ved Låkeberget P-plass i Maridalen ble det satt opp forbudskilt i fjor - i forbindelse med russetiden. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Bymiljøetaten fortalte følgende om skiltingen:

– Gult underskilt betyr at skiltingen er midlertidig. Skiltingen har en varighet på en måned og gjelder til 11. juni. Vedtaket er fattet på bakgrunn av mange klager om nattebråk fra oppsittere i Maridalen og Sørkedalen, og skilt er satt opp ved de større p-plassene, sa daværende pressekontakt i Bymiljøetaten, Odd Olav Bratteberg.

I tillegg til at det blir ilagt parkeringsbot hvis bussene likevel parkerer der.

LES OGSÅ: Gutta som ikke ville bruke for mye penger på russetiden: Slik lager de russebuss på lavbudsjett

Ikke bare bare å parkere russebussen og feste overalt. Foto: ILLUSTRASJON/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Kan bli utvidet i år

Nå bekrefter Bymiljøetaten at det samme vil skje i år.

– Det vil bli skiltet på samme måte som i fjor på de samme parkeringsplassene, og vi vil også vurdere om det skal skiltes på flere parkeringsplasser, forteller informasjonsansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen.

Følgende p-plasser vil bli skiltet med forbud

  • Låkeberget (Maridalen)
  • Skar (Maridalen)
  • Sognsvann
  • Årnes (Sørkedalen)
  • Sagtomta (Sørkedalen)

– De andre plassene vil vi eventuelt komme tilbake til, sier Thorud Olsen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...