Nordre Aker Budstikke

Her planlegges sykkelfelt og nytt fortau

I Kjelsåsveien, her fra kysset mot Frysjaveien, og opp til Lytterveien skal det anlegges fortau og sykkelfelt (på høyre side av veien). Foto: Kristin Tufte Haga

Stor-Oslo Eiendom varsler at det skal bygges sykkelvei i Kjelsåsveien, ved boligene i Frysjaparken som er under oppføring.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2019 kl 11:27

BREKKE: Det går fram i en søknad om rammetillatelse, sendt Plan- og bygningesetaten 9. januar.

I forbindelse med byggingen av nye boliger langs Frysjaveien på Brekke, ligger det i reguleringen av området opparbeidelse av nytt fortau og sykkelfelt i Kjelsåsveien, mellom kryssene med Frysjaveien og Lytterveien.

I november sendte tiltakshaver Storo-Oslo Eiendom (som bygger Frysjaparken, første byggetrinn i den nye «Frysjabyen») nabovarsel om tiltaket som skal gå ved den nye boligbebyggelsen i Kjelsåsveien 164 (tidligere Kjelsåsveien 172).

Ifølge forslagsstiller kom det ingen bemerkninger til nabovarselet, og både Vann- og avløpsetaten og Bymiljøetaen kan anbefale tiltaket. Nå har A-Lab Arkitekter, på vegne av Stor-Oslo Eiendom, søkt Plan- og bygningsetaten om rammetillatelse til å igangsette prosjektet.

125 meter

Dette omfatter altså en strekning på 125 meter langs Kjelsåsveien og inn mot Frysjaveien, der det skal etableres et fortau og sykkelfelt. Fortauet skal ha en bredde på 2,5 meter og sykkelfelt 1,8 meter.


«Det er laget en veiledende plan for offentlig rom (VPOR) for Frysjaområdet som viser en overordnet plan for området. Kjelsåsveien skal opparbeides med gatestruktur og det er ønskelig at sykkelfeltet bygges opp slik det skal ligge i permanent situasjon. Fortau og sykkelfelt er prosjektert i forhold til fremtidig kjørebane i Kjelsåsveien,» skriver tiltakshaver.

Tiltaket på kart (Ill. Stor-Oslo Eiendom/ Vianova)

LES OGSÅ: Lager grønt parkdrag fra Frysjaveien og opp mot Marka

Oppgraderer Kjelsåsveien

Videre går det frem at Kjelsåsveien er under planlegging i regi av Bymiljøetaten, som innebærer et nytt gatetverrsnitt med tosidig fortau, sykkelfelt og grønne rabatter.

Her ses strekningen fra Lytterveien. Foto: Kristin Tufte Haga


Den omtalte søknaden omfatter opparbeidelse av sykkelfelt og fortau langs sørsiden av Kjelsåsveien ved Frysjaparken, Felt D. Bymiljøetaten har gitt foreløpig godkjenning av byggeplan for sykkelfelt og fortau. Det etableres en midlertidig grøft mellom eksisterende Kjelsåsveien og sykkelfeltet.

Frysjaparken er det første byggetrinnet på det gamle industriområdet langs Frysjaveien på Brekke. Obos og Stor-Oslo eiendom bygger de første cirka 900 leilighetene. Første spadetak ble tatt i febrauar 2018. Planlagt innflytting i de første boligene er lagt til desember 2019, ifølge Obos.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...