Nordre Aker Budstikke

Mer liv i området:

Her skal Randi servere rause retter

Randi skal snart åpne nytt spisested i Nydalen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hun gleder seg nok, det er ikke lenge til Randi åpner nytt spisested i det historiske bygget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2018 kl 19:38

NYDALEN: Torgbygget har åpnet i ny drakt, flere restauranter er på gang, Norges største kino åpner neste uke, og til høsten kommer det ett hotell til i området.

Heller ikke lenge siden Nordre Aker budstikke fortalte om områdets nye Storobuen, det nye bygget som er i ferd med å bygges ved den nye kinoen, hotell og leiligheter, rett nedenfor Storo Storsenter og i Vitaminveien.

LES OGSÅ: Har du sett Herman - en adoptert hund som er på rømmen i Oslo?

Randis Rause Retter

Men det skjer ting lenger opp i dalen også. Randi Roggenbihl startet Rause Retter for ni år siden, og har i flere år nå drevet to kantiner, catering og byens best hemmelighetsbevarte selskapslokale, sistnevnte i det lille, idylliske og gamle mursteinshuset i Gjerdrums vei 10.

– Vi bespiser to - tre hundre mennesker om dagen, med blant annet salater, hjemmelagde supper, andre varme retter, kanelsnurrer, byggrynsvafler og kaker.


Rause Retter har slått rot i Nydalen, og historien har blitt endel av drifta. I samarbeid med Gro Røde og Arbeidermuseet arrangeres det også dypdykk i historisk mat og livet langs elva og på fabrikken «Nydalens Compagni», med søndagscafeer, markedsplass i bakgården, og ikke minst den årlige ukulelefestivalen i bakgården i Gjerdrumsvei 10.

Gjerdrums vei 12 - hvor det snart flytter inn mange studenter, i helt nye studentleiligheter. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Gjerdrums vei 12

Men driftige Randi stopper ikke der. Nå har hun kastet seg over muligheten til å åpne spisested litt lenger opp i gata, i Gjerdrums vei 12. Det er Fredensborg Eiendom som eier det store bygget.

Og Randi blir nok ikke ensom der. 1. mars flyttet også de første studentene inn i kliss nye boliger i det samme historiske bygget som Randi flytter inn i.

– Dette blir så kult og spennende! I første etasje i det gamle fabrikklokalet og mursteinsbygget åpner vi spisested i løpet av mai, håper vi. Et spisested med hjemmelagde retter, havregrøt for morgenfugler, fantastiske bakevarer, deilige lunsjretter, italiensk pizza, iskald øl og gode viner, frister Randi, som også lover bort den beste kaffen.


Inntil videre blir navnet på spisestedet også Rause Retter.

– Selvfølgelig med uteservering, og med veldig gode solforhold, legger Randi til.

Gjerdrums vei 12, fra gamle dager, arbeidere foran Veveri A på 1870-tallet. Men her blir det liv og røre fremover også. Foto: Per Adolf Thorén / Oslo Museum

Urban «markastue»

Lokalene og adressen er også like ved der turveien langs Akerselva, kommer ut i Nydalen, fra Kjelsås. Og Randi satser på at turfolket nå får seg en urban «markastue».

Spisestedet holder til på begge sider av den gamle steintrappa, med gjennomgang, trappa som også er opp til byggets hovedinngang. Og den flotte gamle trappa skal utnyttes.


– Vi satser på diverse musikalske arrangmenter, den er jo nærmest som en liten scene denne trappa her. Vi får bare ønske velkommen til alle, så fort fuglene kvitrer og sola varmer, kvitrer Randi så lenge.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...