ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Hever beredskapsnivået til det høyeste i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap), under en pressekonferense i Oslo Rådhus om håndteringen av koronasituasjonen på i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB

Oslo oppjusterer koronaberedskapen til nivå 3, noe som er den høyeste beredskapen Oslo kommune har. Men julebord er helt ok, forsikrer Raymond.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2021 kl 20:50

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Det varslet byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en hasteinnkalt pressekonferanse i Oslo rådhus tirsdag ettermiddag.

– Omikron-varianten spres nå i verden og den er trolig allerede i Norge. Dette får konsekvenser for håndteringen i Oslo. Vi hever nå beredskapen i Oslo kommune til nivå 3, noe som er den høyeste beredskapen i kommunen. Det betyr blant annet at vi setter sentral kriseledelse for å sikre effektiv informasjonsdeling og kordinering av vår innsats, sa byrådslederen

Oslo kommune opplever for tiden de høyeste smittetallene gjennom hele pandemien. Mandag ble det registrert 831 nye smittetilfeller i Oslo. Byrådslederen minnet om at det var viktig å se dette i sammenheng med sykehusinnleggelser og dødsfall. Og disse tallene er ikke tilsvarende høye, sa han.

Helsebyråd Robert Steen, Byrådsleder Raymond Johansen (Ap), og Sunniva Holmås Eidsvoll under en pressekonferense i Oslo Rådhus om håndteringen av koronasituasjonen i Oslo. Foto: Annika Byrde / NTB

ANNONSE

Munnbind

Byrådslederen varslet videre at kommunen nå overvåker munnbindbruken og vurderer å innføre et påbud. Johansen viser til at kommunen i forrige uke anbefalte folk å bruke munnbind på kollektivtrafikken i Oslo.

– Vi vet vi går inn i en periode med trengsel både på kjøpesenter, i butikker og på kollektivtrafikk. Bruker du munnbind, kan du beskytte deg selv og andre. Vi overvåker nå munnbindbruken. Dersom anbefaling ikke er nok, vil vi løpende vurdere å innføre et påbud, sa byrådslederen.

Regjeringen innførte tidligere tirsdag flere nasjonale tiltak:

Julebord

Julebord derimot, det anser han som forsvarlig.

ANNONSE

– Vi har ikke noe forbud mot å gå ut og spise og hygge seg, det håper jeg folk kan gjøre, sa byrådslederen.

– Jeg mener julebord er helt forsvarlig å gjennomføre.

– Hvis jeg sier «ikke gå på julebord, ikke gå på restauranter og i butikkene», da er vi i ferd å stenge ned byen. Den situasjonen ønsker ikke vi å komme i, fortsetter Johansen.

Men han minner om at de som er syke, skal holde seg hjemme og at folk bør unngå å håndhilse og klemme.

Tredje vaksinedose

Før jul skal alle over 65 år ha fått tilbud om en tredje vaksinedose. Etter planen skal vaksinering av de under 65 starte i januar.

ANNONSE

– Deretter skal alle over 18 år få tilbud om tredje vaksinedose innen påske, sa helsebyråd Robert Steen på pressekonferansen tirsdag.

– Jeg vil på det sterkeste oppfordre alle om å ta tredje vaksinedose, sa han.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE