Nordre Aker Budstikke

Hitdama fra Grefsenkollen

Jill Bottolfsen snakket om både fortid og fremtid da Nordre Aker Budstikke møtte henne under formiddagssendingen i Radio 1s studio på Jernbanetorget. Foto: Anders Jørstad

17.-maiprat med Jimmy Carter, arrangør av strippeshow på Storo, og kampen for Radio 1s til- værelse, er biter av Grefsen-dama Jill Bottolfsens liv.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.10.2008 kl 08:35

GREFSENKOLLEN/JERNBANETORGET: Til hverdags er hun å høre på Radio 1 Oslos formiddagssendinger. Hun kan også sees illsint jagende etter fartssyndere oppi Grefsenkollveien der hun bor. Den energiske 39-åringen med det yndige fjeset mange husker fra tv-skjermen på 90-tallet, er en krysning av en mannlig norsk lege og en kvinnelig østtysk toppidrettsutøver.

– Jeg ble født i Rostock der jeg bodde til jeg var fire. Så reiste vi land og strand rundt om i Norge i forbindelse med min fars turnusperiode. Til slutt ble vi fast bosatt på Nesodden, forteller Bottolfsen, som etter sekretærlinja på Wang skilter med at hun var en kløpper i touchmetoden allerede på 80-tallet.

Møtte Carter

Tross touchferdighetene, ble radio tidlig Bottolfsens løpebane. Etter å ha vært med å starte radiokanalen RNG HOT 100 på Nesodden, fikk hun fast ansettelse i Radio 1 etter å ha avslørt hasjrøykende gjester på kongeskipet Norge få uker før kongeparts signingsferd sjøveien. Med sine 16 år i storbyradioen er minnene mange.

USAs ekspresident Jimmy Carters Norgesbesøk, er et av dem. Menget sammen med en horde pressefolk under en fotosession foran slottet, klarte ikke radioreporteren Bottolfsen å se stort. Men steppende fremover på kne, endte hun opp rett foran nesa til ekspresidenten – og idet Secret service-agenter så underfundig ned på den knelende dama med mikrofon i hånden – sa hun "Hey Jimmy!"

– Det var morsomt, vi snakket blant annet om 17.-maifeiringen. Jeg var faktisk den eneste som fikk intervju med ham, forteller Bottolfsen.

Trafikkaos i Sinsenkrysset da hun arrangerte strippeshow på Storo senter i regi av Radio 1, er andre minner for Bottolfsen, som innimellom radiooppdragene også var programleder for TV 2s "Hugos Hule" og TV 3s "Blind Kjærlighet" på 90-tallet.

Engasjert lokalpatriot

Bottolfsen engasjerer seg også for den Nordre Aker-tilværelsen hun tilbringer med sønnen Felix (9), samboeren Leif Harald og deres felles datter Alexandra (2).


– Det bygges altfor mange boliger her. Noen nybygg ser helt forjævlig ut og passer ikke inn i miljøet. Man må stanse boligutbyggingen og heller tenke på plassmangelen skolene opplever, mener hun.

Fartssyndere i Grefsenkollveien får heller ikke unngjelde.

– Det er 40-sone der, men enkelte kjører som svin. Jeg har bedt Samferdselsetaten om å sette opp fartsskilt. Men etatens svar er at man blir skiltblinde med for mange skilt, sier hun lettere oppgitt.

Klaget på husarrest

Under Nordre Aker Budstikkes intervju med Bottolfsens i radiostudioet på Jernbanetorget, spiller hun av en tulleoppringning sønnen Felix gjorde som femåring i regi av Radio 1.

Felix ringer opp Amnesty og forteller damen som svarer at han sitter i husarrest grunnet for mye bollespising. Damen sier hun ikke kan hjelpe ham. Og det hjelper ikke at den lyse barnestemmen konfronterer damen med at husarrest er brudd på menneskerettighetene. Heller ikke femåringens forsikringer om at han har vært trofast støtter av Amnesty i mange år, forandrer beslutningen. Til slutt spør han damen:

– Skal jeg ringe Redd Barna, kanskje de kan redde meg?

Uviss fremtid

Bak det smilende fjeset til Bottolfsen, skjules en stor bekymring. For etter medietilsynets avslag på ny radiokonsesjon, kan det være kroken på døra for Radio 1 Oslo allerede fra nyåret. Bottolfsen venter i spenning på kulturdepartementets avgjørelse, som nå ankebehandler saken.


– Jeg begriper ikke hvorfor vi skal slutte etter 25 år. I dag bærer alle på en bekymring for den høye renta. Men hva med oss som ikke vet om vi har en jobb å gå til engang. Det Siv Jensen sa, at det å gi konsesjonen til andre er det samme som å fortelle Hydro at vi lar noen andre få produsere aluminium, er treffende, avslutter Bottolfsen, som trosser usikkerheten med det optimistiske mottoet "la Radio 1 leve!".

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...