Nordre Aker Budstikke

Regjeringen griper inn i streiken etter press fra Nordre Aker

Fredag ettermiddag møtte en rekke strekende arbeidstakere opp til streikemarkering ved Ullevaal stadion. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det blir tvungen lønnsnemd i streiken mellom Unio og Oslo kommune. Dermed avblåses streiken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.06.2021 kl 18:34

NORDRE AKER: Det er klart etter at partene ble innkalt til et møte hos arbeidsminister arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) klokken 17.00 mandag.

Bydel Nordre Aker meldte natt til mandag fra om at 14 av 30 sykepleierene som skulle på vakt i hjemmetjenesten i dag, var uttatt i streik. Søknad om dispensasjon ble bare invilliget for én av de 14, melder Arbeids- og sosialdepartementet i en pressemelding.

– Statens Helsetilsyn mener det kan oppstå en situasjon hvor pasienter ikke vil få nødvendig helsehjelp som administrering av insulin, intravenøs behandling og annen medisinering og stell av stomi og stell av sår. Når partene ikke finner en løsning på en så alvorlig situasjon har jeg ikke annet valg enn å gripe inn, sier Røe Isaksen.

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) under en tidligere pressekonferanse. Foto: Lise Åserud / NTB

I Nordre Aker har om lag 500 arbeidstakere vært i streik. Med unntatt av rundt 60 lærere ved Nydalen videregående skole, har de fleste vært i streik siden det andre streikuttaket, onsdag i forrige uke.

Kunne blitt alvorlig

Streiken i Oslo har frem til mandag foregått uten at den har fått alvorlige konsekvenser for liv og helse.

– Bydelen vurderte at antallet personer som dermed ville miste tilgang på nødvendig helsehjelp, var så stort at det i løpet av mandag 7. juni kunne oppstå akutt fare for liv og helse. Som følge av totalsituasjonen i bydelen ville det ikke lenger være mulig å avbøte konsekvensene av videre streik, heter det i pressemeldingen.

Dermed vurderte Helsetilsynet at det ville innebære en betydelig svikt i helsehjelpen overfor enkeltpasienter.


Arbeids- og sosialministeren er lite fornøyd med at ansvaret ble gitt til regjeringen.

– Det er partene som er ansvarlige for å finne en løsning på arbeidskonflikter. De har også ansvar for å benytte dispensasjoner og andre tiltak slik at streiker kan gjennomføres på en ansvarlig måte. Når det ble klart på møtet at partene ikke kunne bli enige om å løse situasjonen, har jeg ikke annet valg enn å stoppe streiken når det er fare for liv og helse, sier statsråden.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...