Nordre Aker Budstikke

Hjemsøkt av hærverk

Resultatet av siste runde med hærverk. Samferdselsetaten besluttet i forrige uke å ikke bytte ut bommen før overvåkingskameraer er på plass.

Bussbommen mellom Frennings vei og Årrundveien blir så hyppig ramponert at Samferdselsetaten ikke ser noen annen løsning enn å videoovervåke den.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2008 kl 08:50

DISEN/ÅRVOLL: Ikke før er bommen reparert, før den igjen blir utsatt for ondskapsfull ødeleggelse.

Hva synes du? Si diskuter saken i kommentarfeltet under.

– Hærverket på denne bommen er et veldig stort problem. Det skjer stort sett et par dager etter at vi har vært ute og reparert den, sier en oppgitt overingeniør i Samferdselsetaten, Per Laudal.

I flere år har bommen fått gjennomgå. Det er et politiske vedtaket på at veien – den eneste muligheten for å komme seg med bil fra Lofthus-siden til Årvoll uten å kjøre via Sinsenkrysset – skal være sperret for andre enn busslinje 22 og 25. – Stort sett blir bomarmen bøyd, men det hender den har blitt sagd rett av også, sier Laudal.

– Har dere slike problemer med hærverk på bussbommer andre steder i byen?


– Nei, det er spesielt på denne. Det er generelt veldig lite hærverk på andre bommer, sier Laudal.

Og det er kostbart. Laudal anslår at reparasjonsutgiftene fort kan komme opp mot 100.000 kroner i år – bare på denne bommen – hvis vandalismen fortsetter i samme stil.

– Det blir fryktelig dyrt, bekrefter Laudal.

Setter opp kamera

Onsdag i forrige uke kom den hittil siste melding om skadeverk på bommen.

– Sannsynligvis skjedde det kvelden i forveien. Da hadde vi vært ute og reparert den rett før helgen, på grunn av hærverk uka før, sier Laudal.

Nå ser etaten seg nødt til å ta sterkere skyts i bruk:


– Om en uke eller to setter vi opp et overvåkingskamera. Deretter vil vi vurdere å sette opp en kraftigere type bom om hærverket fortsetter.

Samferdselsetaten vet ikke hvem som står bak de gjentatte og svært kostbare ødeleggelsene, men Laudal mener det enten må være bilister som er mektig lei av å kjøre via Sinsenkrysset;

– Eller så er det noen som driver med reinspikka hærverk, bare for å ødelegge.

Laudal frykter gjennomgangstrafikken i boligområdet på Disen og Lofthus vil øke betraktelig dersom bommen hadde blitt fjernet permanent.

– Aldri mer enn en uke

Tor Åge Hansen og Ranja Røste kan ikke annet enn å le oppgitt når de ser bommen dagen etter det siste tilfellet av vandalisme.

– Jeg har bodd her i 28 år, og dette har vært et problem så lenge jeg kan huske. Bommen har aldri fått stå mer enn en uke av gangen. Den er sikkert et irritasjonsmoment for mange. Som barn hadde jeg dette som skolevei, og jeg er ganske sikker på at det hadde vært dødsulykker om bommen ikke hadde stått der, sier Hansen, som er overbevist om at den har en effekt.

Dårlig reklame

– For oss som bor lenger ned på Disen betyr denne stengte veien at det blir mer trafikk. Jeg skjønner også at det for mange nok er irriterende å stå i kø i Sinsenkrysset, og at de heller vil ta snarveien. Samtidig har jeg forståelse for at de som bor her oppe ikke ønsker gjennomkjøring. Trafikken i området er generelt et problem, se bare på Kjelsåsveien. Men hærverk har jeg uansett ikke noe til overs for, sier en beboer i Fagerliveien som ikke ønsker å stå frem med navn.


– Det er dårlig reklame for området, at ikke bommen kan få stå i fred. Jeg tror den har blitt byttet ut i alle fall åtte ganger bare i sommer, sier en forbipasserende nabo, mens han rister på hodet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...