Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Holder studentene våkne

Snøkanon ved NIH og Kringsjå. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Jeg har pratet med flere som blir vekket om natten, har problemer med å konsentrere seg, og får hodepine på dagtid på grunn av støyen, sier student på Kringsjå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2016 kl 11:31

KRINGSJÅ: Kringsjåstudent har nylig henvendt seg til bydelsadministrasjonen, og ber om hjelp mot det han oppfatter som støy fra snøkanonen til Lyn skiklubb, på Kringsjå.

– De har hatt den samme kanonen i flere år uten at den har skapt problemer, men i år har den begynt å lage en ulelyd som holder folk våkne om natten i Kringsjå studentby. Jeg har pratet med flere som blir vekket om natten og har problemer med å konsentrere seg og får hodepine på dagtid på grunn av støyen, skriver studenten.

LES OGSÅ: Må vi tåle idrettstøy?

– Det er mange utenlandske studenter som ikke vet hvor man kan henvende seg med slike saker. Jeg har vært i kontakt med Lyn og informert om problemet, men de sier at kanonen skal kjøres døgnet rundt og de ikke vil ta hensyn til at de holder folk våkne om natten.

Ny lyd

Studenten har også informert om at kanonen ikke har lagd denne lyden tidligere år og spurt om de kan få noen til å undersøke den.

– Jeg har også foreslått at de kan vende kanonen mot vest, altså bort fra bebyghelsen. Dette ville ikke påvirket snøproduksjonen og medført minimalt med arbeid, men sannsynligvis hjulpet mye på støyen, da støyen avhenger mye av hvilken vei kanonen er rettet. Likevel er de ikke interessert i å prøve dette, ifølge studenten, og legger til at dette går utover både helse og studier for de som er berørt.

Måling

Bydelen følger opp henvendelsen.

– Vi har varslet klager og Lyn skiklubb at vi kommer til å foreta en måling av støyen fra snøkanonen. Den er imidlertid plassert flere hundre meter fra studentbyen, så det er merkelig at lyden skal kunne plage noen der, ifølge spesialrådgiver Knut Hammervold i bydelsadministrasjonen til Nordre Aker.

Han forteller videre:

– Men vi skal altså måle og deretter beregne hvor stort lydtrykket kan være ved boligene. Så vil vi også se om det er en rentone i lyden, dvs en konsentrasjon rundt en mindre del av lydbandet, er det det legges det til 5dB til målingen, det høres ikke mye ut, men er ganske mye i realitene.
 

– Ikke korretk

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med leder av Lyn Ski. Som sier følgende om klagen.

– Det er ikke korrekt. De har jo også klaget, selv når kanonen ikke har gått, mener Bjørndal.

Som legger til at hun selv har sjekket ut saken.

– Jeg har selv stått ute ved studentboligene for å høre. Jeg hørte ingenting, og studentene er jo i tillegg inne, som nevner at mulig bråk også kan komme fra anleggsarbeidene i forbindelse med at Norges Idrettshøgskole bygger om og ut.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...