Nordre Aker Budstikke

Lang nyttårshelg:

Her hopper de inn i det nye året!

– Det er ikke noe skummelt, det er bare moro! forsikrer Simon Ragvin Rystad som med storesøster Johanne bakpå hopper inn i det nye året på snowracer. Foto: Stein Erik Kirkebøen

De begynte det nye året med å hoppe. De store gutta på ski i Garmisch-Partenkirkchen, Simon og Johanne på kjelke på Linderudkollen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.01.2021 kl 08:42

LINDERUDKOLLEN: Mens det på det forrige årets siste dag var et fullkomment kaos av biler og skiløpere i skianlegget på Linderudkollen, begynte det nye året litt roligere. Men ikke for familien Bebanic/Funes i Nydalen. Der var det business as usual.

– Ja, Sebastian, som blir to år på mandag, bryr seg ikke om det er nyttårsaften, smiler pappa Mauricio Funes.

Sebastian (nesten 2) begynte 2021 med sin første skitur med mamma Vedrana Bebanic og pappa Maurio Funes. Foto: Stein Erik Kirkebøen

Myk nysnø

De var blant de første som tok i bruk de tre centimeterne som hadde lagt seg over løypenettet på Linderudkollen.

– Han våkner like tidlig, sier mamma Vedrana Bebanic.


Sebastian (nesten 2) begynte 2021 med sin første skitur med mamma Vedrana Bebanic og pappa Mauricio Funes . Foto: Stein Erik Kirkebøen

– Vi måtte dra tidlig ut fordi vi må tidlig hjem. Sebastian skal snart sove litt igjen.

Men først skulle han prøve å holde seg på de glatte plankene han fikk til jul før han tok en økt på akebrettet. Hele tida med et smil fra øre til øre.

Småbarnsforeldre

Det var småbarnsforeldrene som dominert på Linderudkollen i de tidlige formiddagstimer på årets første dag. For dem er det ingen bønn, de må opp.

De våkna til regn på Torshov, så vidt litt snø på Nordpolen, hvor det ikke var spor av nissen, derimot var det masser av smånisser som satte skispor noen kilometer unna, på Linderudkollen. Der var byens regn blitt til et fint, mykt snøteppe.

Anlegg for alle

– Et kjempefint anlegg, synes pappa Rune Rystad mens barna, Joahnna og Simon suser inni det nye året på snowracer.

– Området er er lett tilgjengelig og har fine skiløyper og et flott lekeparti med bakker som er akkurat passe skumle for nybegynnere. I dag er det veldig bra her, i går var det nesten for mye folk og i overkant kaotisk parkering.

Hedvig Lysne (5) har vokst opp i Singapore, og der er skiføret dårlig. Nå har hun vendt hjem, og på årets første dag var hun på ski for fjerde gang i sitt unge liv.

Hedvig Lysne (5) har vokst opp i Singapore, og har litt å ta igjen når det gjelder skiteknikk. Men hun koste seg i bakken på Linderudkollen. Foto: Stein Erik Kirkebøen


– Det er litt vanskelig, men veldig morsomt. Hvis det går for fort, så bare setter jeg ned rumpa, rekker hun å forklare før snur og bakser seg opp den lille bakken for å bli belønna med en ny utfortur.

Hedvig Lysne (5) har vokst opp i Singapore, og har litt å ta igjen når det gjelder skiteknikk. Men hun koste seg i bakken på Linderudkollen. Foto: Stein Erik Kirkebøen

Storinnrykk?

Inne på Linderudkollen er Dorthe Nygaard, bak et lass med vafler, klar for et nytt storinnrykk.

– Hvor mange som kommer innom, er aldri godt å vite. Men det som aldri slår feil er at hvis jeg har mye vafler så vil folk ha boller. Men når vi har mye boller, så spør de etter vafler, smiler fru Nygaard som er inne i sin 17. sesong bak disken på Linderudkollen. Den første med munnbind.

Det er aldri godt å vite for Dothe Nygaard å vite hvor mange vafler og boller som går unna på en dag. Skiføret og været styrer mye. Foto: Stein Erik Kirkebøen


Driveren av markastua forteller at viruset påvirker dem også.

– Vi har måttet redusere antall sitteplasser fra 130 til 50. Det er også blitt mye ekstraarbeid, men besøket har vært omtrent som vanlig, færre folk i helgene, men til gjengjeld flere på hverdagene. Mange har tatt et avbrudd i skogen når de sitter på hjemmekontor.

– Godt med vafler

Georg (4) og Edvard (7) har tatt turen fra Disen sammen med pappa.

Brødrene Georg og Edvard fra Disen hadde hadde tatt turen ut i vintereventyret sammen med pappa. Foto: Stein Erik Kirkebøen

– Forrige vinter gikk vi på ski bare to ganger, nå er vi ute for 3. gang, sier Edvard mens Georg innrømmer at det er mer morsomt nedover enn oppover.

Og så er det godt med vaffel.

Brødrene Georg og Edvard fra Disen hadde hadde tatt turen ut i vintereventyret sammen med pappa. Foto: Stein Erik Kirkebøen

Hedvig Lysne (5) har vokst opp i Singapore, og har litt å ta igjen når det gjelder skiteknikk. Men hun koste seg i bakken på Linderudkollen. Foto: Stein Erik Kirkebøen

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...