Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hopper i det

Hopp i havet: May-Brith Døssland (V) håper at BU i kveld går inn for å utrede mulighetene for svømmehall i bydelen, og at politikernes engasjement vil gi resultater. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kun ti svømmetimer på barneskolen er for dårlig, mener May-Brith Døssland (V), som i kveldens BU vil slå et slag for nytt bydelsbasseng.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2008 kl 13:05

NORDRE AKER: Kampen om å få en svømmehall til allment bruk i bydelen har vært kjempet i mange år.

– Jeg brakte saken opp i Barne-, ungdom- og kulturkomiteen i Grefsen Kjelsås første gang for syv år siden, sier nåværende leder i oppvekst- og kulturkomiteen, May-Brith Døssland (V).

Hun har på vegne av Nordre Aker Venstre forfattet et forslag, som etter små forandringer ble vedtatt i forrige komitémøte, og som skal opp i kveldens bydelsutvalgsmøte.

Stort behov

– Barn i vår bydel får kun ti "timer" svømmeopplæring på 4. trinn i løpet av hele grunnskolen. Dette er minimum lovpålagte antall timer. Årsaken til et så lavt timetall er dårlig og kostbar tilgang til svømmehall, heter det i forslaget fra Døssland.

– Men det er ikke bare barn som savner et bedre svømmetilbud. Mange voksne ønsker også et slikt tilbud og kanskje særlig personer med fysiske plager hvor svømming kan bedre dette. For personer med nedsatt funksjonsevne er det særlig viktig med en svømmehall som har universell utforming. Og ikke minst er det viktig at bydelens familier får et offentlig bad de kan bruke, sier Døssland.

Lite tilgjengelig

Døssland peker i forslaget på at de tre svømmehallene som finnes i bydelen i dag – Domus Athleica, Idrettshøgskolen og Sogn bad – er lite tilgjengelig for offentligheten. De to siste brukes riktignok som svømmeopplæring for bydelens skoler. Unntaket er Maridalen skole, som må til Sinsen for å gi elevene den lovpålagte svømmingen.

Sogn bad, på Sogn vgs., har for tiden et offentlig tilbud noen dager i uken, mens Tøyenbadet er stengt for oppussing.

– Men siden fremtiden til Sogn vgs. er usikker vil vi også be om at tilbudet ved Sogn bad videreutvikles, sier Døssland.

Finansiering og lokalisering

– Det er viktig å få avklart hva som vil være det viktigste kriteriet for lokalisering av en ny svømmehall, sier Døssland, som mener at bydelens aktivitetstilbud, infrastruktur og naboforhold bør vurderes nøye. Som finansiering understreker Døssland at bydelens budsjettrammer ikke er store nok, men ser for seg et samarbeid mellom bydelen og privat næringsliv.

– Det vil også være interessant å se på en finansieringsløsning som den som er brukt for Østfoldbadet i Askim, der privatpersoner har fått mulighet til å tegne andeler i badet, sier Døssland.

Hun mener også at det vil være fornuftig å søke om statlige midler.

– I tillegg har Oslo kommune sentralt noen midler til rådighet til slike tiltak, sier kultur- og oppvekstkomité-lederen.

Til bystyret

– Venstre ønsket at utredninger for å få belyst og foreslått mulig lokalisering og finansiering bør gjøres som et konsulentoppdrag på vegne av bydelen. Dette vil sikre en "nøytralitet" og god faglig kvalitet. Men det var uenighet i komiteen, og Høyre ønsket at saken skulle utredes av bystyret, og at behovene også for de vestlige bydelene (Frogner, Ullern, Vestre Aker) skal tas med i en utredning.

– Dette støtter Venstre, selv om vi frykter at saken kan blir "glemt" i bystyret dersom lokalpolitikerne slipper saken, sier Døssland, som håper at den syv år gamle drømmen om lokal svømmehall skal få nytt liv i kveldens bydelsutvalgsmøte.

– Forslaget ble støttet av Venstre, Høyre, Arbeiderpartiet og SV i komiteen, så jeg blir overrasket om saken ikke går gjennom i BU, avslutter Døssland.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...