Nordre Aker Budstikke

Hun har plukket opp maaaange hundeposer

Tone Gro Hugin er en av Ruskens trofaste slitere. Hun maner hundeeierne til å bli enda flinkere. Foto: Alexander Synstad

Rusken fyller 40 år. Og de har hatt, og har mange gode slitere. Lørdag fikk vi møte noen av dem i Spikersuppa.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2016 kl 09:55

OSLO SENTRUM: Rusken fyller i år 40 år med utrettelig kamp for å holde Oslo ren og pen. Lørdag var det Rusken-dagen i Spikersuppa. Her viste jubilanten hva de står for, og ikke minst hva de gjør. Hver eneste dag.

Til tross for stusselig vær, kunne folk vandre i Ruskengata for å lære mer om Rusken. I tillegg ble det blant annet fristet med gratis boller, vafler, kaffe, Kampen janitsjar, solsikkeplanting og snasne Rusken-effekter.

LES OGSÅ: Mener det skal koste å forsøple

Rusken samarbeider med mange. Blant annet med Oslo Elveforum. Elve-rusken er et prosjekt som blant annet skal sørge det skal se pent ut langs Akerselva i vår egen bydel. Fritjof Funder og Trine Johnsen i Oslo Elveforum er ikke i tvil om at samarbeidet med Rusken er viktig for Akerselva og byens andre vassdrag.

- Tilstanden for Akerselva er per i dag bra. Etter krigen ble det av Oslo kommune gjort et kjempeløft for å bedre Akerselva. I dag har vi badevannskvalitet i Akerselva, sier Johnsen.


Hun trekker også fram at samarbeidet med Vann -og avløpsetaten fungerer utmerket.

LES OGSÅ: Denne forsøplingen hadde gjort en viss bamse trist

Men hun mener det ikke er en hvilepute. Å holde Akerselva i den standen vi ønsker å ha henne, er en krevende og kontinuerlig innsats. Oslo Elverforum er blant annet en av instansene når det gjelder problematikk knyttet til utbygging langs elva, og utfordringene ved flom.

- Vi må være elvevakter, sier Johnsen og Funder.

Hundemøkk

Vi gikk litt videre bortover i Ruskengata. Der traff vi Rusken-frivillig og hundeeier Tone Gro Hugin. Å bidra til at hundeeiere plukker opp møkka etter hundene sine, er en viktig oppgave for Rusken. Ikke minst at hundefolket også må kaste posen på et egnet sted.

LES OGSÅ: Fant 32 poser med bæsj

- Jeg har opplevd å plukke opp 700 til 800 kg med hundebæsj og poser på ganske kort tid. Sånt skal vi ikke ha det. Er du medlem av en hundeklubb får du gratis hundeposer, sier Hugin.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...