Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hundrevis av klager på tennishall

HALL: Dette er ett av de første forslagene til hall på Disenjordet/Gransjordet, planer initiert av Grefsen Tennisklubb. Foto: ILLUSTRASJON/PRIVAT/ARKIV

Noe Plan- og bygningsetaten opplever som «uvanlig mange».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2015 kl 09:13

DISEN/GREFSEN: I mars ble Grefsen Tennisklubbs planer om ny tennishall på Disenjordet, eller Gransjordet, og derav dispensasjonssøknad, behandlet i byutviklingskomiteen.

Til stor overraskelse, snudde Høyre seg mot egen byråd, Bård Folke Fredriksen (H), og stemte ja til tennishall på jordet. Uten å måtte gå veien gjennom et reguleringsforslag.

Hallen er tenkt over de nåværende nederste utebanene. Fra før av har tennisklubben boble over de to øverste tennisbanene vinterstid.

Ikke gå glipp av noe! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook og få siste nytt rett i nyhetsfeeden din!

Uvanlig

Nå ramler det inn med skriftlige klager på vedtaket, til plan- og bygningsetaten. Eventuelt går klagene videre til Fylkesmannen.

Flere hunder klager i en byggesak, er uvanlig mange klager, ifølge plan- og bygningsetaten.

– Vi har ikke noe statistikk over hvor mange klager som kommer inn i forbindelse med et enkelt byggetiltak . Men vi opplever vel at jo flere tiltaket berører, jo flere klager kommer det i saken, forteller Atle Jan Larsen, kommunikasjonsrådgiver i plan- og bygningsetaten.

LES OGSÅ: Protestene nådde fram: Byråden stanser asfaltering av tuveien langs Akerselva

Han fortsetter.

– Vanligvis begrenser dette seg til de nærmeste naboene av en eiendom som skal bygges ut. Flere hundre klager i en byggesak, er uvanlig mange klager, ifølge plan- og bygningsetaten, legger Larsen til.

Han snakker om planene om å bygge tennishall på Disenjordet.

– Fordelene større enn ulempene

Bare siden i forrige uke, har antall skriftlige klager mot planene økt til nesten 240 klager.

Etter behandlingen av dispensasjonssøknaden fra Grefsen Tennisklubb - i byutviklingskomiteen - hvor det som nevnt ble flertall for å likevel si ja til hallen uten en reguleringsprosess, sa Høyre blant annet følgende.

– Dette er første skritt på vei til et helårs tennisanlegg som bydelen vår og området sårt trenger. Det har selvfølgelig vært en vanskelig avveining siden det i dag er regulert til friområde. Da er det ikke uten videre enkelt å vike fra reguleringsplanen med en dispensasjon, sa Kristoffer Gustavsen i komiteen.

Han legger til at Høyre mener fordelene med en tennishall som kan brukes hele året er mye større enn ulempene.

Grefsen og Disen Vel er en av de mange som skriftlig har klaget på vedaktet.

– Gratis overføring

Blant annet skriver vellet: ...dypt urettferdig...dispensasjonen medfører en faktisk gratis overføring av kommunal tomt og disposisjonsrett til en kommersiell bedrift organisert som et idrettslag. Grefsen og Disen Vel betviler at dette er lov uten at det gjennomgås en fullstendig reguleringsprosess.

– Kommersielle særinteresser

Videre skriver vellet: ...Hvis ikke Plan og Bygningsetaten endrer sitt vedtak, ber vi Fylkesmannen se på både vedtaket, og hele prosessen rundt det. Det kan umulig være slik at kommersielle særinteresser skal kunne annektere areal som er avsatt og regulert for allmenhetens tilgjengelighet.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...